Ungdommen i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  05.09.2012
Artikkelbilde
Tett i mål på derbydagen

Kommende fredag (ja, det er faktisk fredag) er det ungdommen som står i fokus på Øvrevoll. I hvert fall blant de firbente med to fine toårsløp i sentrum. I begge løpene er premiesummen 200 000 kroner.

I Norsk Rikstoto Oppdrettsløp er det som man kunne forvente de norskoppdrettede toåringene som står i fokus. I Skandinavisk mesterskap på Derbydagen var det Daydream Believer og Fredde som gjorde det skarpest, men Sweety og Rock the Boat var uheldige og er nok av omtrent samme klasse. Denne kvartetten synes vi skiller seg noe ut, men det hender slett ikke sjelden at en toåring blomstrer opp når det blir høst.

Etter kriteriet er The Heatherwold Cup vårt viktigste toårsløp. Listen over gode vinnere i dette løpet er lang, og det blir nok en hest av god klasse som går til topps også i år. Bent Olsen er championtrener på Klampenborg, og han han mønstrer en sterk duo. Smartinblack har vært imponerende sterk i sine to seiersløp, og ved gevinsten på Täby har han vist at han tåler å reise. Går han slik han har gjort, tror vi de norsktrente hestene skal få nok å bestille.

Om noen lurer på hvorfor fredag kveld blir brukt som løpsdag på Øvrevoll, er forklaringen enkel. Det er stor auksjon på Bjerke, og den begivenheten ønsker ingen travbane å konkurrere mot. Lørdag kveld er det for øvrig galopphestene som skal under hammeren, og da kan det bli mulig å skaffe seg en norskoppdrettet stjerne.

Spillemessig ser denne løpsdagen litt annerledes ut enn de fleste andre kvelder med galopp på menyen. Som vanlig på fredag er det både V65 og V5, og gledelig nok er det også denne gang en jackpot som Øvrevolls spillere får gleden av å være med på. Nærmere 700 000 kroner blir overført fra Biri forrige fredag, penger som går rett inn i fredagens sekserpott. Det er langt fra noen lettløst V65, så det blir nok hyggelige tall for de dyktige og heldige som løser rebusen.