Storløpene står i kø

Skrevet av Birger Christensen,  18.09.2012
Artikkelbilde
Hovsa

Søndagens løpsdag er den siste virkelige stordagen for sesongen.

Vi begynner allerede kl 11.55 med fire ponniløp, før vi starter vår løpsdag kl 12.30. Gratis adgang og parkering, flere serveringssteder og ponniridning for barna i tillegg til spennende løp.

Det ene flotte oppgjøret avløser det andre, og for den som er glad i stor galoppsport, er det bare å glede seg.

Mest penger er det i Breeders Prize Classic med hele 404 tusenlapper til vinneren. Norge har dominert de fleste deler av galoppsporten, men ikke treårsløpene av skandinavisk oppdrett. Derfor må vi nok lete i H C Andersens hjemland for å finne favorittene. The Kicker var god toer her oppe i Skandinavisk Mesterskap, men Hovsa har vist aller mest så langt. De norske treåringene har så langt skuffet litt, men helt ute av striden er de nok ikke.

I sprintutgaven av Breeders ser det lysere ut. Ragazzo og Messi har vist mest i det siste, men må passe seg for danske Imaginenowar. Hanne Bechmann vant mange storløp på Øvrevoll for drøyt 20 år siden og er fortsatt still going. Søndag har hun sistnevnte samt The Kicker til start, i tillegg til den gode hinderhesten You’re the Top.

 

To flotte toårsløp er det grunn til å dvele litt ved. Kriteriet er regnet som årets viktigste toårsløp, og det støtter vi. Mill Marin og Diamant er en duo fra Wido Neuroths stall, som helt sikkert kommer til å hevde seg helt i toppen. Sistnevnte kommer fra seier i The Heatherwold Cup, mens Mill Marin var meget god toer på Täby forrige søndag. Smartinblack kan fort bli verst i mot. I fjor tok Fredrik Reuterskiold opp Glad Bear til Heatherwold for å bli kjent med banen. Et par uker senere ble det seier i kriteriet. Det er slett ikke umulig at Bent Olsen følger samme oppskrift søndag. Over the Ocean med samme mor som Silver Ocean er selvsagt også spennende etter en flott debut.

 

Ungdommen har også et løp for de norskoppdrettede, Norsk Auksjonsløp. Det har allerede vært et par tøffe bataljer mellom årgangens enere så langt, og vi forventer en hard fight mellom Sweety, Fredde og Daydream Believer. Rett bak lurer Rock the Boat og Legal Memory. Daydream Believer tapte på Derbydagen med hode og sist med nese. Nå håper mange på revansj for Per Dave Holtung og Mette Hanssen.

 

To hekkeløp står også på menyen, med Champion Hurdle som høydepunktet. Omoto Sando og Monfalcone har vunnet løpet før i henholdsvis 2007 og 2011, men det blir tøft å legge på til to gevinster i vårt største hekkeløp. King’s Dancer må regnes etter fire strake seire, to av dem på hekk. Uansett blir det et flott løp, det beste hekkeløpet i Skandinavia denne sesongen.

Etter løpene søndag er det for øvrig bare ett hekkeløp igjen denne sesongen, og dermed blir de to oppgjørene søndag svært viktige i championatstriden. Vår favoritt til å vinne i år heter Matthew Bachelor, men mye vil være klart etter løpene søndag.

 

Semb Hovedgård Hoppeløp er også et flott løp. Entangle blir favoritt, og går hun som hun gjorde i dette løpet i fjor, er det nok ikke snakk om saken. Da vant hun med ni lengder, og det kan fort bli noe tilsvarende nå. Det siste løpet på årets siste stordag blir trolig ikke så spennende, men det blir i hvert fall stor sport gjennom hele dagen.

Da er det bare å ønske vel møtt. Med både V4 og V5 i tillegg til de vanlige spilleformene, er det nok av muligheter. Den sportslige del av menyen er servert.