Om høsten er Øvrevoll trøsten

Skrevet av Birger Christensen,  23.09.2012
Artikkelbilde
Most Wanted

 

Det har vært høst en stund allerede, men nå kommer kjennetegnene om at det bærer mot vinter. En minusgrad i morges med et tynt islag på bilruta, det er ikke feststemning i våre ører. Godt at vi har Øvrevoll som trøst et par måneder til.

Etter høstjevndøgn kommer kveldsmørket krypende stadig tidligere. Det betyr at sesongen på gress snart er over. Torsdag går de to første løpene på gress, men fra V5-løpene og ut kvelden er det sandbanen med flomlys som gjelder.

Det første gressløpet er for toåringer, hvorav flere virker lovende. Bonusen til Racing Post frister flere, og vi blir ikke overrasket om dette er toåringer vi vil få høre mer om i den klassiske sesongen i 2013.

Deretter følger et herlig felt over 1370 meter, litt langt for de typiske sprinterne, litt kort for milerne. Men flere av de hestene vi møter på torsdag, fikser denne distansen perfekt. Med formtall på 85-86 på de beste, er det ikke mange på banen som slår disse konkurrentene.

 

V5-rebusen virker interessant. Det er ikke den aller høyeste klassen på feltene, men vi tror ikke det blir en av de aller høyeste utbetalingene denne sesongen. På våren og høsten gjelder uttrykket «form slår klasse» i sterkere grad enn midt på sommeren. De hestene som faller ut av form, kommer sjelden tilbake i storslag. Treffer man med bankervalget, bør fem rette være innen rekkevidde.

Helt til slutt skal amatørene ut i det andre av totalt fem løp i klokkekampen. De tre som utgjorde trippelen i det første løpet stiller ikke til start kommende torsdag, og dermed vil det jevne seg ut etter to oppgjør. Og intet er mer gledelig enn at det er spenning rundt de forskjellige konkurransene som amatørene er involvert i.

Vel møtt til en hyggelig høstkveld.