Hvem er beste treåring?

Skrevet av Birger Christensen,  10.09.2012
Artikkelbilde
Messi

 

De norskoppdrettede treåringene møtes i Norsk Rikstoto Grand Prix torsdag. Som i fjor er det ingen som skiller seg desidert ut, og en seier i dette løpet med 100 000 kroner i førstepremie teller høyt.

Vi synes Messi fortjener å bli favoritt. Derbyløpet var for langt og motstanden for sterk. Men innsatsen i Skandinavisk Mesterskap var kruttsterk, og med en liknende innsats blir Messi vond å slå. Cassano var best i fjor etter fire seire på høsten og er vel kanskje den hardeste utfordreren, men vi advarer også for Ragazzo. I Fearnleyløpet spurtet han flott til annen, og han kan ha enda mer å gå på. I fjor var Brat Camp og Second Floor i bildet blant de beste, men de må heve seg et lite hakk for kunne toppe årgangen. Vi tar også med Sienna, som var god i Oaks, og nevner vi Camomilla og Cincinnatus som ikke er med i boksene torsdag, er vel de fleste nevnt?

Kvelden innledes med et toårsløp, og gledelig nok er det 12 hester til start. Fredag så vi flere gode ungdommer, og også denne gang er det mange spennende navn. Captain America viste enorme fartsressurser i Gøteborg i debuten, og han får et knepent tips. Men det er flere spennende debutanter, og vi ble også imponert over Time Bandit, som hentet igjen vår favoritt. Det ser veldig interessant, men litt uoversiktlig ut i toppen av årgangen, men de kommende storløpene vil trolig klargjøre bildet.

I vårt valg av banker i V5-spillet endte vi til slutt på Rapponghi. Han vant fire løp i fjor høst, nå tror vi det kan være klart for årets første triumf. Innsatsen sist var meget positiv, og banerekorden på distansen blir vår alenestrek. I fjor startet Rapponghi to ganger i september, og begge endte med seier. Det er flere gode konkurrenter, men i en litt småvrien omgang stoler vi på Rapponghi.

Det er 14 løpsdager igjen av årets sesong, og vi får god anledning til å komme tilbake til striden om de forskjellige championatene. Vi har imidlertid lyst til å nevne Per-Anders Gråbergs dominans i Skandinavia. Nylig vant han sitt første Derby på Old Pal, i tillegg kan han bli champion på hele fire baner. Størst ledelse har han på Täby, men også Øvrevoll, Jägersro og Gøteborg toppes av Gråberg. Klarer han fire titler, er det en helt enorm prestasjon