Fortjente vinnere i Breeders

Skrevet av Birger Christensen,  23.09.2012
Artikkelbilde
Ragazzo

Den korteste utgaven av Breeders ble sikkert vunnet av favoritten Ragazzo. Førstepremien på 269 000 var vel fortjent.

-         Men på bortre langside tenkte jeg ikke mye på seier. Ragazzo ville ikke ta i, og det begynte å bli langt frem. Men han ordnet det på oppløpet, og det var en god følelse, sa vinnerjockey Espen Ski.

-         Han utvikler seg hele tiden, men er fortsatt valpete. Neste år tror jeg vi vil få se en veldig god Ragazzo, sa en godt fornøyd trener Annike Bye Hansen.

The Kicker

Enda mer penger var det i Breeders Prize Classic, hvor kretsen rundt The Kicker kunne kvittere ut 404 000 kroner. Dermed passerte den dyktige dansken millionen bare i år. Carlos Lopez red et flott løp og holdt unna for favoritten Hovsa med liten margin. Trener er Hanne Bechmann, som vant sitt første av tre norske Derbyseire med La Isleta for 24 år siden.

-         Tror det var lurt å gå i Skandinavisk Mesterskap, slik at The Kicker ble kjent med banen. En flott hest, som jeg synes fortjener en liten pause etter en strålende sesong, berettet Bechmann etter den flotte seieren.

 Daydream Believer

En Dagdrøm og en Diamant

 

Daydream Believer ble søndag det vi kaller en fortjent vinner. To annenplasser i storløp hode og nese bak vinneren var bra, men seieren i Auksjonsløpet var toppen av kransekaka.

-         Dette var storartet. På auksjonen i fjor hadde kameraten min, Eirik Djuve, fått beskjed av kona om ikke å kjøpe flere travhester. Men det ble ikke sagt noe om galopphester, så da kjøpte vi Daydream Believer! Vil passe på å takke Mette (Hanssen), som har gjort en kjempejobb, sa trener Per Dave Holtung, som attpå til hadde bursdag søndag.

-         Heldigvis var marginene på vår side denne gang. Var ikke sikker før vi passerte mål, men nå holdt det, sa en svært glad Mette etter at seieren var klar.

Diamant

Kriteriet ble en herlig fight mellom Diamant og Over the Ocean. Førstnevnte kjempet seg til en knepen seier.

-         Fikk en litt dårlig sving, så jeg måtte starte opp litt på nytt, sa en fornøyd jockey Jan-Erik Neuroth.

-         Han er ikke så rask på bortre langside, men heldigvis går det fort på oppløpet, og det er det viktigste. Neste mål nå er Vinterfavoriternas Pris på Täby, berettet trener Wido Neuroth.

 You're The Top

Årets Champion Hurdle ble et severdig oppgjør med dansktrente You’re The Top  som klar vinner. Hanne Bechmann ble dermed dobbeltvinner, mens dyktige Philip A Carberry seiret i sitt forsøk i Skandinavia.

-         Vi hadde Percussionist, som vant løpet for to år siden. Han gikk siden til USA og seiret der. Det blir trolig en tur også med You’re The Top, enten USA eller Cheltenham, bekreftet Morten Buskop om den flotte vinneren.

 Entangle

Den flotte løpsdagen ble avsluttet med en såre enkel seier for Entangle i Semb Hovedgård Hoppeløp. Det var tredje gangen for Entangle og den syvende for Arnfinn Lund i dette løpet.

-         Hun har igjen ett løp i år, og det er på Täby, kanskje var dette siste gang vi fikk se henne på Øvrevoll, sa trener Arnfinn Lund. I så fall er det bare si tusen takk for mange fenomenale oppvisninger.

 Majestic Max

Rammeløpene ble vunnet av Majestic Max, som tok årets første seier, Thin Red Line som debuterte på Øvrevoll med å vinne, Heavenly Spiced, som ga Helene Smit en flott seier og favoritten Bankstair i det andre hekkeløpet. Med kun ett hekkeløp igjen leder nå Matthew Batchelor kampen om å bli champion over hekkene. Det er kun Tobias Hellgren som har sjansen til å ta igjen Batchelor. (Omtaler av løpene under bildene)

Heavenly Spiced

Bankstair

Thin Red Line

MAJESTIC MAX fint med. Kom sterkt midt i banen og knep seieren kort før mål. PRINCE HAMLET kom frem til tet 200 meter fra mål. Sto på helt inn og ble annen på det. LAZY LORD tidlig fremme, holdt meget bra til tredje. HALF PINT BILL for en gangs skyld i tet, hadde gjort sitt beste på oppløpet. Bra avslutning av ELCOMETOMYWORLD til fjerde.

 

RAGAZZO lå litt tilbake frem til oppløpet. Men han avanserte fort frem til veien, og de siste 100 var det defilering. Flott innsats. MESSI tredje i svingen, tok seg opp på annen kort før mål. SECOND FLOOR annen i svingen. Kneblet lederen tidlig på oppløpet, men ble selv passert av vinneren. Mistet annen rett før mål, men får klart godkjent som tredje. BRAT CAMP dro avgårde i et voldsomt tempo, ble sliten på oppløpet.

 

THE KICKER fjerde i siste sving. Angrep tidlig i oppløpet og var i front ved veien. Holdt unna i en herlig fight. HOVSA femte ut på oppløpet. Kom frem til vinneren siste 100 meter, men aldri forbi. Sterk spurt til tredje av LATITUDE. CAMOMILLA, GALDESSA og CASSANO førte an til oppløpet, alle tre holdt bra.

 

THIN RED LINE raskt avgårde, tet i siste sving. Valgte et innvendig spor og holdt unna helt til mål. Flott Norges-debut. MANCHEGO fjerde, spurtet fint til annen lenger ut i banen. VAMP innvendig på bortre langside. Gikk sammen med vinneren inne i banen, holdt til tredje. FULL STRETCH fremme i tet, var sist, men ikke så langt bak de øvrige.

 

DAYDREAM BELIEVER tet. Ble hardt angrepet, men denne gang var det hans tur til å holde unna. DICKIE DICKENS fremme utvendig leder. Ga vinneren en flott kamp, men måtte nøye seg med annen. FREDDE nærmest de to fremste hele veien, tredje også på målstreken. Det skjedde ikke så mye bakfra, så trippelen var stort den samme hele veien.

 

DIAMANT sist fra start. Avanserte rolig fremover og var på høyden med teten 200 meter fra mål. Fikk kamp, men klarte å kaste seg foran. OVER THE OCEAN tet, kjempet strålende, men måtte gi tapt på streken. SMARTINBLACK annen, holdt farten greit til sikker tredje. COMPOSED tredje i svingen, hadde gjort sitt aller beste.

 

HEAVENLY SPICED lå litt anonymt plassert lenge. Satte inn støtet siste 200 og holdt unna til seier. SURFER kom også fra de bakre rekker. Sikker annen, men kom aldri forbi vinneren. NAJA avanserte gjennom siste sving. Tet ved veien, men måtte nøye seg med tredje. EMMA, MOHIKAN og OMINSKY førte an, men det hadde kostet for mye.

 

YOU’RE THE TOP hadde god kontakt med de fremste hele veien. Tet over nest siste hekk, avgjorde svært enkelt til mål. OMOTO SANDO tet i ganske bra tempo. Virket litt sliten mot siste sving, men kom sterkt tilbake til annen. CALVADOS sammen med vinneren. Liknet en vinner tidlig på oppløpet, men det var ikke noe ekstra siste 200. De øvrige var fremme i deler av løpet, men ble slitne på slutten.

 

BANKSTAIR annen, frem til lederen. Ble angrepet, men holdt unna til seier. FAVORITTEN frem som fjerde i siste sving. Prøvde et friskt angrep innvendig og var ikke så mye slått. SZUMA ganske lenge i baktroppen. Avsluttet bra og knep tredje ikke så langt fra mål. SO TRENDY og WELL FITTED fremme ganske lenge, falt noe tilbake på oppløpet.

 

ENTANGLE tet. Var nesten ikke ute av canter, helt suveren som ventet. SWEET BABY JANE fjerde, hadde mest å by på av de øvrige i finishen, sikker annen. GOLDEN MEMORY holdt farten greit til tredje, men er nok ikke i sin aller beste form.