Fine vinnere på sanden

Skrevet av Birger Christensen,  20.09.2012
Artikkelbilde
Caerus

 

Caerus har gått mange gode løp, men det begynte å bli en stund siden siste seier. Forrige besøk i vinnerpaddocken var 19. august 2010

-         Han har vært i nærheten flere ganger, men nå klaffet det helt, og seieren ble veldig sikker. Det kan bli start både på Øvrevoll og i Sverige utover høsten, mente trener og eier Kjell Erik Swartling.

 Imperial Skylight

Imperial Skylight tok to lette seire på vårparten, fikk kanskje et litt for høyt formtall og falt litt ut av det. Nå var han tilbake med en enkel seier i amatørløpet.

-         I dag var han på rett humør, og da ble det en grei seier, sa Cathrine Fortune. Hun tok dermed teten i kampen om den gjeve klokka, hvor fem løp teller.

-         Jeg håpet på trippel, og så ble det seier. Dette var en gledelig overraskelse, sa trener Gina Mathisen etter kveldens første løp.

Goldmaster 

Goldmaster hadde to annenplasser på sandbanen. Nå var det sand igjen, og da ble det seier.

-         Så langt har han vært best på sand, men det er nok også i disse løpene han har vært i best orden. Vi får se fremover høsten om han kan gå enda et hakk frem, sa trener Are Hyldmo.

Fire ganger har en treåring vunnet et handicapløp mot eldre hester i år. Vortex har vunnet to av disse fire, noe som tyder på en fin utvikling.

Vortex

-         Det er moro å holde på med Vortex, for han forbedrer seg hele tiden. Dessuten går han både på gress og sand, konstaterte trener Arnfinn Lund.

Soul of Gold

Soul of Gold tok teten på et tidlig tidspunkt. Siden så de seg ikke tilbake og tok en helt suveren seier. Per-Anders Gråberg sørget for at seieren ble så svensk som det var mulig.

Ironic Irannik

Ironic Irannik hadde aldri vært på trippelen før det ble seier torsdag. Det hadde for så vidt ikke de fleste av konkurrentene heller, men for trener og eier Maria Carlstedt er gleden over en seier like stor for det.

Pannacotta

Startnummer 1 var ikke så dumt på Øvrevoll torsdag. Fire seire på rad med det startnummeret fikk vi oppleve da Pannacotta gikk til topps. For øvrig hadde startnummer 2 en seier og tre annenplasser, så de innvendige sporene hadde en god dag. Med to seire til dyktige Helena Rosén er hun nå likt med Madeleine Haugland i striden om å bli lærlingchampion.

IMPERIAL SKYLIGHT tet i et godt, men ikke overdrevet tempo. Da de øvrige nærmet seg, var det mer å gå på, og han vant lett. FLYING FALK bedre med enn vanlig som annen-tredje. Prøvde et angrep, men måtte nøye seg med annen. FIRE AND STONE også fint med fremme, holdt greit til tredje i et løp hvor det skjedde lite underveis.

 

De tre innerste sporene dominerte helt. CAERUS tjente en del på den beste svingen av de tre, fikk et grep som han aldri slapp. SIMIAN fint med, måtte starte litt på nytt tidlig i oppløpet. Avsluttet bra til annen. SAINT JOHANNES rask fra start. Dro litt ut i svingen, holdt greit til tredje. Dette var trippelhestene hele løpet.

 

GOLDMASTER fjerde, avanserte gradvis frem mot teten. Var foran de siste 300, vant sikkert. SIR COSTALOT tet, holdt farten helt inn til fin annenplass. MADAM MARKIEVICZ annen i svingen, holdt farten til tredje. ABSHIR ZAIN bra med, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

 

VORTEX fjerde, avanserte fremover og koblet grepet siste 50. PALINDROMIC tet, holdt stand til kort før mål. LOIRE tredje, avsluttet greit til siste trippel. BERTA ISABEL annen i svingen, kunne ikke holde skansen.

 

SOUL OF GOLD holdt teten og et godt tempo for klassen. Hadde ingen problemer med å dra fra de øvrige med flere lengder, overlegen. ZAFIR ZAID nærmest vinneren hele veien, klar toer også i mål. FUNNY’S BROTHER nokså tidlig opp på tredje, positiv til trippel for første gang.

 

IRONIC IRANNIK tidlig til tet. Ledet hver meter til sikker seier. PHILI BOY og TALWANDA hele veien nærmest vinneren, så også i mål. De øvrige var strengt tatt ikke i bildet for en trippelplass.

 

PANNACOTTA tidlig til tet. Holdt seg fremme hele veien og vant sikkert. SWALLOW FOREST med fremme sammen med vinneren. Klar toer i mål. Bra spurt innvendig til tredje av PROMISE, mens de øvrige ute i banen ikke hadde noe å sette inn på oppløpet.