En vinner fra Enebakk?

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2012
Artikkelbilde
Flying Falk

De to siste løpsdagene har ni svensktrente hester vunnet løp på Øvrevoll. Denne gang satser vi på at det rekker med å reise halvveis til grensen for å finne en vinner eller to. Nærmere bestemt til Knut O Arnesens stall i Enebakk. Han tar med seg to tredeler av hestene til Øvrevoll og har godt håp om å returnere med gevinst.

-         Flying Falk i første løp har jeg veldig god tro på. Tapte mye fra start sist og gikk bra etterpå. 2400 meter er bra, rytteren er god, og det er også en fordel at feltet er lite.

-         Buen Rumbero har jeg ikke så stor tro på. Det har vært mye problemer, men jeg satser på å starte ham en del utover høsten. Kanskje kan det også bli et par turer til Sverige med ham etter hvert.

-         Madam Markievicz har et fint løp, selv om det muligens er litt kort. Gikk veldig bra til annen på Derbydagen i den første starten for meg. Er nok på trippel og kan vinne om det klaffer.

-         Aylar er relativt klart mye bedre på gress. Har gått enkelte gode løp på sand også, men jeg velger å ligge litt lavt med henne.

-         Talwanda går bra i trening, hvor hun følger hester med mye høyere formtall. 1600 meter er nok den rette distansen, og i dette feltet bør hun så avgjort hevde seg.

-         Liberty Cash gledet meg med å følge opp seieren i Sverige med å vinne også på Øvrevoll. Kommer hun ok til fra ytterspor, tror jeg hun kjemper i fremste rekke. Men å stole fullt ut på henne, det våger jeg ikke, avrunder Arnesen sin gjennomgang av hestene

Å finne en banker denne gang var ikke den enkleste oppgaven vi har hatt. Til slutt endte vi opp med Soul of Gold i V5-3. Først og fremst fordi motstanden er svak, men også det faktum at hun gikk bra sist til tredje. Da Per-Anders Gråberg red henne i juni, ble hun god toer bak Imperial Skylight, og nå rir Gråberg på ny.

På en løpsdag hvor alle løpene går på sandbanen, slik at gresset spares til stordagen kommende søndag, nevner vi at det første av fem klokkeløp for amatørene avholdes torsdag. Sergio Martin Pacheco vant klokken i fjor, og vi tror han tar teten i år ved å vinne første løp med Flying Falk.