Briljant av Bank of Burden

Skrevet av Birger Christensen,  09.09.2012
Artikkelbilde
Bank of Burden, foto Stefan Olsson

 

Bank of Burden var i særklasse da han for annet år på rad vant Stockholm Cup søndag. Med Per-Anders Gråberg på ryggen vant den suverene femåringen lett, og Gråberg hadde sammen med Niels Petersen en stor dag. De gikk også til topps i Nickes Minnesløpning med Silver Ocean, som også var i en klasse for seg. Annenplassen i det store sprintløpet med Beat Baby var også en plussfaktor.

- Utrolig gøy når alt klaffer. Nå har han vunnet tre Gruppe 3-løp på rad, og det er ikke hverdagskost, sa trener Niels Petersen om sin stjerne Bank of Burden.

- Jeg kom litt tidlig frem mot teten, men hesten er blitt så profesjonell at han løser det meste. Nå var ikke Sir Lando med, men vi var så desidert med, sa en fornøyd vinnerjockey Per-Anders Gråberg.

Bak vinneren var Court Circle (Rune Haugen/Valmir de Azeredo) strålende som annen. Touch of Hawk (Wido Neuroth/Espen Ski) tok med seg de siste pengene i Stockholm Cup.

I Amacitaløpning ble det annenplass til Mill Marin (Wido Neuroth/Fredrik Johansson) mens Cekath (Cathrine Erichsen/Espen Ski) klarte fjerde. Hansinger og Giant Sandman tok de siste pengene i Täby Open sprint i et løp som ble vunnet av Elusive Time. Sweet Baby Jane (Arnfinn Lund/Oliver Wilson) fikk med seg en tredjeplass i Lanwades Stud Stakes, her vant Ede Sensation. Cincinattus og Binamix ble tredje og fjerde i Breeders Consolation.

Den flotte løpsdagen ble innledet med to hinderløp. Etter å ha vunnet H M Drottningens Pris de tre siste årene, ble det nå annenplass for Omoto Sando (Arnfinn Lund/Henrik Engblom). Seieren gikk til Calvados, som har hatt en flott sesong så langt. I H M Konungens Pris, ble det annenplass til Monfalcone (Rune Haugen/Gerard Tumelty). Han ble slått i finishen av You’re the Top, som gikk sitt første løp i Skandinavia.

1 923 000 svenske kroner tok de norske hestene med seg tilbake over grensen. Godt over millionen sto Niels Petersens stall for, ingen tvil om hvem som var grådigst på Täby søndag.