Frankel fullførte feilfritt

Skrevet av Birger Christensen,  22.10.2012
Artikkelbilde
Frankel

Sjelden har en løpsdag vært mer fokusert i media enn Ascot-løpene lørdag. Det dreide seg om en hest, trolig tidenes beste. Frankel gjorde sin start nummer 14 i karrieren, den aller siste. Og han leverte varene slik han hadde gjort det 13 ganger tidligere.

De to topphestene Cirrus des Aigles og Nathaniel, sistnevnte med William Buick på ryggen, utgjorde en meget kvalifisert motstand. Men Frankel hadde planer om å forbli ubeseiret, og slik ble det. Tom Queally, som har ridd Frankel i alle startene, og trener Henry Cecil fikk se at Frankel vant svært sikkert, selv om avstanden til annenhesten var mindre enn den pleier å være.

Etter løpet var det fullt kaos rundt vinnerpaddocken. Alle skulle ha sin del av Frankel, en hest som folk vil snakke om i årtier fremover.

To dokumentarer om Frankel:

http://www.youtube.com/watch?v=Pa74v1Jp66c&feature=share&list=UUUiL8HPhvqMY5zpYLQDiscw

http://youtu.be/QtPwx__6RKU

Løpet og diverse intervjuer:

http://www.youtube.com/user/RUKTV1/videos?view=0

 

Avgjort i Danmark

Lørdag gikk årets nest siste løpsdag på Klampenborg. Men kampen om championatet blant jockeyene og trenerne er over. Oliver Wilson har 26 seire, ni mer enn toer Rafael Schistl, mens Bent Olsen er suveren blant trenerne. Det er over 700 000 kroner ned til Fransisco Castro, som er klar toer på trenerlisten.

 

Dobbel Dina på Jägersro

Dina Danekilde tok en fin dobbel på Jägersro søndag. Hun vant med Awesome Delight og araberen RM Escapada, og Dina er for fullt tilbake i salen. En seier ble det på Espen Ski med toårige Sanador. Det gjenstår syv løpsdager i Malmø, så vi kommer nærmere tilbake til striden om de forskjellige chamiponatene.