Fartsfylt fredag

Skrevet av Birger Christensen,  09.10.2012
Artikkelbilde
Palermo

 

I oktober og november er det stort sett fredager som gjelder på Øvrevoll. Kun 23. november er en galoppfri fredag før vi går inn i julemåneden. Det er også to onsdager med lunsjgalopp. Den ene stifter vi bekjentskap med allerede 17. oktober, mens siste onsdag i full galopp blir 21. november.

Ett av løpene fredag går på gresset, mens siste dag med grønt underlag blir neste onsdag. Deretter overtar den 28 år gamle sandbanen, som er god å ha som avlastning på våren og høsten.

Vi synes V5-spillet virker utfordrende. For å få med godt med hester i tre av løpene, prøver vi med to bankere. Den første er Court Circular. Sist ble det lett seier, og det er mulig at hun som broren Court Circle har trengt litt tid. Vi tror Fighting Spirit er verst i mot, men fortsetter Court Circular fremgangen, bør det bli den andre strake seieren i karrieren.

Vi gir også Palermo full tillit. Han har ikke klart å matche de aller beste i storløp med likevekt. Nå møter han de nest beste, og fire kilo lettelse på Jack Wright er positivt. Dessuten er Palermo i våre øyne best på distanser rundt de 1730 meterne han skal ut på nå, så vi lar det stå til.

Ellers er det både et fint toårsløp og mange av våre beste sprintere skal ut på sandbanen. Pal O’Mine gikk et meget bra løp i kriteriet i livets andre start. Mestrer han sanden like bra, skal det kunne rekke til seier. Om da ikke Macbeth gjør like kort prosess som i Shakespeares skuespill.

Det nest siste løpet i amatørenes klokkekamp avholdes på fredag. Cathrine Fortune er den rytteren som har størst sjanse til å få seg en ny klokke, men regn med at flere at de øvrige vil prøve å hente igjen lederen. Vi synes Aase Marie Brown og Sergio Martin Pacheco har gode sjanser, og i så fall blir det kamp om klokka frem til det siste løpet om to uker.

Og så må dere ikke glemme at stevnestart er klokka 15.00 med start første løp et kvarter senere. To og en halv time senere går siste løp, og da er fredagskvelden ennå ung.