Tett strid i toppen

Skrevet av Birger Christensen,  06.11.2012
Artikkelbilde
Thin Red Line

 

Sist løpsdag så vi litt på kampen om å bli årets championtrener blant amatørene. Den striden vil vi følge videre, men denne gang ser vi på rytternes kamp. Både blant de profesjonelle jockeyene, lærlingene og amatørene er det en herlig fight, så det er ikke bare RBK, Molde og Godset som opplever spennende november-dager.

Carlos Lopez og Per-Anders Gråberg har begge 27 seire med fire løpsdager igjen, men Carlos troner øverst i kraft av flere annenplasser. Vi ser litt på hvilke hester de skal ut med kommende fredag:

 

Carlos: Equito Hill, Turtle Dove, Vortex, Royal Games, Aladar, Wood Top

 

 Per-Anders: Manchester, Schoolgirl, Fredde, Miss Kitty Grey, Mink’s Aisha, Nataniel, Hidden Secret

 

Å vinne et championat betyr mye. Lopez har ett fra før (2007), og Gråberg har også vunnet en gang (2011). De som skal spille, bør ta med i betraktning at disse to kommer til å gi litt ekstra i de gjenstående løpene.

 

I år er det tre lærlinger som har hatt en fin sesong. Helena Rosén står med ti seire, mens Jack Wright har åtte og Madeleine Haugland så langt har syv vinnere. Heller ikke her vil noe være avgjort etter fredagens løp.

Den siste kategorien er amatørene. Aase Marie Brown har en seier mer enn Cathrine Fortune, mens sistnevnte har en annenplass mer. Alt tyder på at striden vil stå mellom de to, og fredag rir de henholdsvis Ironic Irannik og Talwanda. De er første og annen på vår tipslinje, og begge kommer til å gi alt for å vinne.

 

Spillemessig ser det temmelig vrient ut. Vi har god tro på å komme gjennom V5-1 på tre hester, men siden er det ikke så lett å finne holdepunkter. Vi velger å prøve med en alenestrek på Cool Match. Han er en herlig fighter, som Espen Ski har et godt tak på. Åtte av de 11 seirene er tatt med Espen på ryggen, og fem ganger har han vunnet over 1600 meter, som er fredagens distanse. Kanskje er Le Petit Caporal, som Napoleon noen ganger ble kalt, den verste utfordreren? Nå blir han i hvert fall intet sistevalg, slik han var sist.