Spenningen holder seg

Skrevet av Birger Christensen,  21.11.2012
Artikkelbilde
Pannacotta kan bli årets mestvinnende hest

Det er kamp på kniven om de forskjellige titlene på Øvrevoll for sesongen 2012. Det som var uklart fra før, ble ikke klarere etter lunsjløpene onsdag. Men det er jo det vi vil ha, spenning til siste slutt.

 So Trendy

Amatørene kjempet hardt i V4-1, og trippelen ble besatt av de tre som topper statistikken. Favoritten og Aase Marie Brown dro avgårde, men ble innhentet av So Trendy og Sergio Martin Pacheco. Dermed kan både de to nevnte  bli årets champion på finaledagen. Cathrine Fortune gikk til topps i Øvrevoll Hestesport Cup.

-         God timing av jockeyen ga årets første seier til So Trendy. Distansen og banen passet bra, og da ble det gevinst, sa trener Cathrine Erichsen.

-         Pannacotta er blitt mye tøffere og sterkere enn tidligere. På rask sandbane er hun bra, sa trener Hallvard Soma om hoppa som overtok ledelsen i striden om å bli årets mestseirende hest. Men heller ikke den kampen er avgjort før finaledagen.

Parbold Hill

John Nielsen viste sist fredag at hestene hans er i slag. Da tapte Parbold Hill mye i starten på en sprint, nå ble det seier over 1600 meter.

Talwanda var seiersløs frem til onsdag. Da ble det endelig vinnerpaddock.

Talwanda

Det har tatt litt tid, men hun har vært litt på tur. Dette er et hundre prosent Enebakk-produkt, sa trener Knut O Arnesen.

Whistler

Toåringenes maidenløp ble en kamp mellom Whistler og Rock the Boat. Førstnevnte kontret og gjorde at Per-Anders Gråberg passerte Carlos Lopez i jockeystriden.

-         Det er fin gjeng med ungdommer på stallen. Whistler er flink, men stopper litt opp når hun blir alene foran. Det får vi fikse på i løpet av vinteren, sa trener Niels Petersen.

Abshir Zain

Etter fem annen- og fire tredjeplasser, var det klart for seier i Abshir Zains start nummer 24. Tet hele veien var oppskriften i vinnerløpet.

Hot Wing

Hot Wing holdt god fart i front i finaleløpet. De andre tok ham nok ikke helt på alvor, og det ble en enkel seier. Dermed tar vi sjansen på å gratulere Helena Rosén som årets champion blant lærlingene, hennes første tittel.

SO TRENDY tredje, men hadde langt frem til lederen. Nærmet seg mye midt på oppløpet og nådde frem 50 meter før mål. FAVORITTEN til tet, ledet med nærmere 20 lengder. Gjorde et godt forsøk, men ble innhentet kort før mål. CHIEF OF TEN frem som annen før siste sving. Nærmet seg en del, men kom ikke forbi og måtte nøye seg med tredje. IFCONNECT SACC godt med i første halvdel.

 

PANNACOTTA tidlig i tet. Forsvarte seg med nebb og klør til sesongens femte seier. ANGIE’S NAP femte-sjette, frem i innvendig sving. Klarte annen på siste galoppslaget. OTAMA TOYBOY fint med hele veien, annen i svingen. Holdt farten godt til tredje. HABENARIA fint med til oppløpet.

 

PARBOLD HILL ikke blant de fremste. Dukket opp midt på oppløpet og rakk frem til sikker seier. LE PETIT CAPORAL tidlig i tet. Forsvarte seg godt, men kunne ikke stå i mot vinneren. ROCKINGER et stykke bak. Avsluttet sterkt, men kunne ikke rekke frem til bedre enn tredje. SONG D’AMOUR annen i siste sving. Så skummel ut, men det buttet litt helt på slutten. EASY COME EASY GO og CULTURAL DESERT fint med til oppløpet.

 

TALWANDA ventet til litt inn i oppløpet med å melde seg på. Kom med en god spurt og tok livets første seier. EAGLECOTT femte, fjerde i siste sving. Holdt farten bra til annen. CARIBBEAN LINE tet. Holdt unna i kampen om trippel. CHORUSSO og REDDIE fint med lenge.

 

WHISTLER i lederpar. Tet på oppløpet, men ble angrepet hardt. Kontret dog til relativt sikker seier. ROCK THE BOAT tredje. Angrep lederen og ga vinneren en tøff match. LEGAL MEMORY i tetpar. Måtte nøye seg med tredje. TO RUN fjerde hele veien, resten langt bak.

 

ABSHIR ZAIN tet. Holdt unna hele veien til ganske sikker seier. RED NIBBLE femte, avanserte til annen tidlig på oppløpet. Prøvde seg mot vinneren, men ble avvist. SPEEDY DECISION femte, annen i siste sving. Holdt farten bra i sin totodebut til tredje. AMENINA DE ILHA og DONNA bra med til oppløpet.

 

HOT WING i tetpar. Til tet før siste sving, lot seg ikke innhente. CAMOMILLA i baktroppen. Avanserte til tredje i siste sving, klar annen i mål. PROUD CASH FLOW også et stykke bak. Avsluttet bra, men hadde alt for langt frem. MAGIC CLOUD toer til oppløpet, ga seg.