Ny storseier til Diamant

Skrevet av Birger Christensen,  19.11.2012
Artikkelbilde
Diamant og Jan-Erik Neuroth (Stefan Olssson)

Toårige Diamant har hatt en fantastisk sesong. Søndag vant han Skånelandløpning med 200 000 svenske kroner i førstepremie. Wido Neuroth trener, og Jan-Erik Neuroth gjorde ingen feil på ryggen. Marmala (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) ble tredje, mens duoen tok seg av Scania Sprint med Match Point, hvor vinneren hentet 100 000 svenske kroner.

 

Wido og Niels dominerer

 

Med to løpsdager igjen, onsdagslunch 28/11 og 5/12, er det på tide å se nærmere på litt statistikk for sesongen 2012 på Jägersro. Det er hyggelig lesing for trenerne Wido Neuroth og Niels Petersen.

Wido blir suveren champion, sterkt med kun 43 starter på banen. Over tre millioner innridd er flotte tall. Største bidragsyter har Bomar vært, med seier i Voterløpning, Svenskt Derby og Hurricaneløpning. Bo Tommy Nygård er mestvinnende hesteeier med de tre startene til Bomar, så det har vært mye å glede seg over.

Niels Petersen er med i striden om en plass på trippelen bak Wido. 14 seire på 33 starter er også imponerende. Kun tre ganger har hestene fra stallen vært uplassert. Hans førstejockey Per-Anders Gråberg blir klar champion, slik han blir det på Täby.