Løp, auksjon og fest

Skrevet av Birger Christensen,  27.11.2012
Artikkelbilde
Female Spring

Den siste dagen i november blir hektisk for den som vil ha med seg det som skjer på Øvrevoll. Først avholdes årets siste løpsdag. Deretter går det rett over i en auksjon, før folket samles til fest. Den vil trolig vare til et godt stykke inn i desember.

Enkelte kategorier i kampen om de forskjellige championatene ble faktisk avgjort mandag. Da var det starterklæring, og det klargjorde bildet en del. Vi kommer tilbake til det etter hvert. Vi ser på de forskjellige kategoriene.

 

Jockey:

Kampen mellom Per-Anders Gråberg og Carlos Lopez har pågått i mange uker. Ledelsen har skiftet fem-seks ganger på en drøy måned. Før siste løpsdag leder Per-Anders med en seier. Men Carlos har flest annenplasser, så det holder for ham å ta en seier mer enn sin harde konkurrent. Gråberg rir seks hester på finaledagen, Lopez har fem oppsitt. Det er vrient å lese hvem som vil stikke av med tittelen.

 

Trener:

En av få kategorier som ikke har vært spennende i høst. Før Derbydagen ledet Niels Petersen med rundt regnet 200 000 kroner til Wido Neuroth, men den ledelsen økte med en million på årets store dag. Da vant han fire løp, inkludert Derby og Sveaas’. Dermed kan vi gratulere Niels med sitt andre strake championat, og han blir også champion i Skandinavia med bred margin.

 

Amatørrytter:

Ettersom Sergio Pacheco ikke rir i amatørløpet fredag, er det duket for Aase Marie Brown. 19-åringen vinner sitt første championat.

-         Det er mitt mål, sa hun tidlig i sesongen. En av seirene er tatt med Pannacotta, som hun rir nesten daglig i trening. Både Aase Marie og Pannacotta har hatt en flott sesong.

 

Amatørtrener:

Både Arne O Karlsen og Marie Lustig kan se tilbake på en god sesong. Karlsen leder før siste løpsdag, og når Marie Lustig ikke tar turen fra Ørkelljunga i Skåne, går seieren til Åsgårdstrand.

 

Lærling:

Helena Rosén har fire seire flere enn Jack Wright, dessuten flere annenplasser. Derfor gratulerer vi Helena med sitt første championat etter en meget fin sesong. Jack rir riktignok fem hester som bør ha en ok sjanse, men å vinne med alle fem, det tror vi ikke på. Helena blir for øvrig nummer fem på den totalt listen blant jockeyene, flott levert i sin første sesong som lærling.

 

Mestseirende hest:

Pannacotta vant onsdag og leder striden. Starter også på fredag. Vinner hun fredag, er det klart. Hvis ikke er det kun Female Spring som kan slå Pannacotta. Men da må den enøyde sprinteren gå til topps på årets siste dag. Før Derbydagen hadde for øvrig ingen av hestene vunnet løp i år, men en flott høst har endret det bildet kraftig.

 

Årets tøffing:

Var lenge en strid mellom Imperial Skylight og Rambo’s Cinderella. Men nå er det klart, tittelen går til Gina Mathisen og hennes Imperial Skylight. Fredag gjør han sin start nummer 23 i 2012.

 

Mestvinnende eier:

Det er kjente Øvrevoll-navn blant eierne som har vunnet mest penger på banen i år. Kanskje er det litt overraskende at ingen eier har nådd  en million, men til gjengjeld er det mange som ikke er så langt unna. Stall Trick or Treat AB topper, og seieren til Bank of Burden i Marit Sveaas’ Minneløp var det viktigste bidraget.

 

Mestvinnende oppdretter:

Denne kategorien vinnes ganske klart av Johan C Løken. Ragazzo har vært hesten i hans oppdrett som har gjort det best i 2012. Over en halv million har Annike Bye Hansens fine treåring løpt inn.

 

Da ønsker vi velkommen tilbake til sesongstart 11. april 2013.