Gråberg tilbake i tet

Skrevet av Birger Christensen,  09.11.2012
Artikkelbilde
Manchester

Med seier på Manchester og Fredde, tok Per-Anders Gråberg på ny ledelsen i jockeychampionatet. Carlos Lopez vant med Wood Top og er bare en seier bak Gråberg. Det er fortsatt tre løpsdager igjen, og mye kan skje.

 

Fredagens første løp ble vunnet av Manchester. Etter fjorårets annenplass i Derby har det vært en del trøbbel.

-         Han likte nok draskylappene, samtidig som han begynner å finne tilbake til gammel form. Dette var bare hans femte start i år, så det er ikke helt umulig at vi finner et løp til, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Silent Place

Silent Place vant enkelt i livets tredje start, den første for eier og trener Annie de Mora.

-         Hun var flink i debuten, men slet litt i starten etter. Tror det kan bli en spennende fireåring, sa Annie etter løpet.  

 Fredde

V5 ble innledet med favorittseier. Men Fredde måtte gi alt for å holde unna for Rock the Boat.

-         Han måtte brukes litt fra ytterspor, men det løste seg greit. Jeg synes det var en bra prestasjon, sa Niels Petersen om toåringen som ikke har vært ute av trippelen på åtte starter. Fredag passerte han dessuten 300 000 kroner innridd, og det er slett ikke verst.

Velldone

I V5-2 ble det karrierens første seier for Velldone. Dermed tok Jacob Johansen sin andre seier for dagen og ser ut til å feste grepet om tredjeplassen på jockeylisten.

Easy Come Easy Go

Easy Come Easy Go holdt bra til annen sist etter en åpning i overkant. Nå var tempoet lengt bedre, og det ble en sikker seier.

-         Han var skadet i sommer, men viste sist at noe er på gang. I bunn og grunn en god hest, som nok kommer til å starte en gang eller to til, sa trener Arnfinn Lund.

Maraboux Javilex

Maraboux Javilex tok årets første seier i forrige start. Nå kom den andre strake, og det etter fullstendig utklassing. Dermed tok Helena Rosén sin seier nummer 11 i år. Hun har dermed festet et lite grep om å bli mestvinnende lærling. Om det hadde vært en kategori om å ha størst fremgang i løpet av sesongen, hadde Helena vært en god kandidat.

 Wood Top

Wood Top vant V5-finalen. Carlos Lopez slo Gråberg og Hidden Secret i finishen, noe som kan bli viktig når regnskapet time kommer.

-         Jeg har hatt flere muligheter som ikke gikk inn, så det var artig at det lyktes i siste sjanse, sa trener Are Hyldmo etter den første seieren til Wood Top i år.

Ifconnect Sacc hadde ikke startet på lang tid, men klarte å vinne i sitt come back. Før siste løp i Øvrevoll Hestesport Cup leder fortsatt Cathrine Fortune, men Lea Olsen avanserte etter sin annenplass.

 

MANCHESTER femte, frem til tredje i siste sving. Overtok tidlig på oppløpet og var helt suveren når draskylappene ble dratt ned. PROUD CASH FLOW sist lenge. Spurtet klart best av de øvrige til annen. ITSAGROOM tredje, opp på annen før siste sving. Holdt farten bra til tredje. EQUITO HILL ledet til oppløpet, ga seg mye denne gang.

 

SILENT PLACE tok teten, Holdt seg foran og dro unna til lett seier. ABSHIR ZAIN tredje. Holdt farten bra og ble annen på det. SIR COSTALOT toer. Skuffet litt ved å falle ned til tredje. De øvrige var ikke i trippelbildet.

 

FREDDE bra fremme som annen fra ytterspor. ROCK THE BOAT fjerde. Fikk en litt vid sving, men gikk frem og ga vinneren en tøff match. MACBETH sen fra start. Avsluttet bra og sikret seg tredje siste 50. Fin fremgang av FAIRPLAY. TURTLE DOVE ledet til oppløpet, ga seg en del.

 

VELLDONE fint med som fjerde. Angrep tidlig på oppløpet og fikk et overtak, som holdt inn. BERTA ISABEL tet, holdt riktig bra til annen. AZZAH annen, holdt farten oppe til tredje. IMPERIAL SKYLIGHT og COOL MATCH fikk ikke opp farten tidsnok.

 

EASY COME EASY GO tet. Holdt et godt tempo hele veien og vant sikkert. REQUESTED et stykke bak. Spurtet meget bra til annen. God avslutning til tredje av BUEN RUMBERO, mens REVEENKA og LUCKY LUCIONI var fint med til litt inn i oppløpet.

 

MARABOUX JAVILEX fremme i tetpar. Dro fra de øvrige til overlegen seier. WALINDA ikke så langt fremme. Spurtet flott til annen. HAKUNA MATATA fint med som femte. Så skummel ut, men det var nok å få med seg tredje. VIVERE COSI i tetpar, kunne ikke forsvare seg på oppløpet. Bra avslutning av NATANIEL.

 

WOOD TOP midt i feltet. Kom frem tidlig på oppløpet og sikret seieren siste 50. HIDDEN SECRET tredje, annen i siste sving. Fightet hardt, men måtte nøye seg med annen. SO TRENDY fjerde. Holdt farten bra og klarte tredje på det. EAGLECOTT tet, tidvis langt foran de øvrige. Ga seg på slutten. QUINOA annen, kunne heller ikke holde stand på oppløpet.

 

IFCONNECT SACC annen, tet i siste sving. Det gikk ikke så fort på slutten, men det holdt akkurat til seier. NOMINE DE JOUR fint med innvendig som femte. Spurtet bra til annen. REDDIE bra med fremme. Litt tilbake, men kom igjen til tredje. IFANNIK SACC og TALWANDA var med i striden. NIBABA SACC ledet til siste sving.