Birkebeinern gnistret

Skrevet av Birger Christensen,  02.11.2012
Artikkelbilde
Birkebeinern

 

Forrige gang Birkebeinern startet på sandbanen, var 15. mai på Jägersro. Da slo han utrolige Jubilance. Så kom problemene. Nå var han tilbake i storform og knuste eldre hester av bra klasse.

-         Jeg visste ikke hvordan han skulle håndtere banen, men det gikk flott. Det blir utrolig spennende å se Birkebeinern neste år. For kapasiteten er stor, sa trener Niels Petersen.

 Camomilla

I noviseløpet som innledet løpsdagen ble det dobbeltseier til Petersen. Men det var ikke favoritten Notnowhoney som gikk til topps, derimot Camomilla. Da ble det også en dobbel til eier Einar Nagell-Erichsen.

-         Litt overrasket er jeg, men banen passet nok Camomilla best. Hun var femte i Derby og tredje i Oaks og tok de andre på styrken, sa Niels Petersen om hoppa som tok livets første seier.

 Rockinger

Trippel til Cathrine

 

En sterk trippel ble det på Cathrine Erichsen

Sist Rockinger var ute, var han mye slått. Men det hadde sine grunner.

-         Han hadde en halsinfeksjon, som vi nå hadde fått bukt med. Dette er en fin treåring, som jeg tror vil bli enda bedre neste år, sa Erichsen.

Soraya

Fra samme stall ble det seier på Soraya. Tethestene ble slitne, og Soraya spurtet inn til sin første seier.

Cathrines siste vinner var Female Spring. Hun kom med sin patenterte finish til sikker seier. Female Spring tok sin fjerde seier for året og truer nå King’s Dancer om å bli mestseirende hest på banen. Jack Wright red to av vinnerne til Cathrine og ble eneste jockey med to seire.

 Female Spring

Otama Toyboy har hatt fin form de siste ukene. Nå ble det seier i amatørløpet etter en sterk finish av Jonna Gustafsson.

Otama Toyboy

-         Det ble tett, og det var ikke før på målstreken jeg var sikker på at vi hadde vunnet, sa Jonna etter gevinsten. I Øvrevoll Hestesport Cup overtok Cathrine Fortune ledelsen med to løp igjen.

 Symbol Of Gold

Symbol of Gold spurtet sterkt til seier i høstfinalen.

-         Dette var utrolig gøy. Hun har utviklet seg mye. Nå finner vi et løp til før vi pakker inn for i år. Neste år blir det trolig både flatt og hekk, sa trener Hanne C Jørgensen.

 

Banen var tung og krevende denne fredagen. Men all honnør til banemannskapet, som hadde lagt ned mye tid for å få til en bane som det var mulig å galoppere på. Og det klarte de.

CAMOMILLA tredje, fjerde i siste sving. Angrep midt på oppløpet og tok seg forbi til klar seier. NOTNOWHONEY tet. Kunne ikke svare vinneren. SIR COSTALOT annen. Holdt bra til tredje. FRU JOHNSEN godt gående som tredje i siste sving, hadde ikke noe ekstra å sette inn.

 

OTAMA TOYBOY rask avgårde. Ledet i svingen og forsvarte seg helt til målstreken. NOBEL PENANG toer i svingen. Utfordret vinneren, men kom bare nesten opp på siden. Sterk avslutning til tredje av BLUE TOUCH, mens LIBERTY CASH var tredje til kort før mål.

 

ROCKINGER tok det rolig innledningsvis. Plukket opp lederne i løpet av få meter på oppløpet og gikk fra til sikker seier. EASY COME EASY GO dro av sted i front, holdt godkjent til annen. Bra avslutning til tredje av SHABBY CHIC, mens HOLIDAY READING tydelig mislikte banen. REVEENKA avsluttet bra, men fikk det ikke til å bite tidligere i løpet.

 

BIRKEBEINERN annen til oppløpet. Tidlig til tet på oppløpet, dro i fra til suveren seier. ARCHIVED i siste par. Spurtet sterkt til annen. RAPPONGHI tet. Tapte kampen om annen kort før mål. De øvrige dannet baktroppen.

 

SORAYA femte i siste sving. Kom midt i banen til sikker seier. WATCH CHAIN innvendig. Toer i siste sving, holdt flott til annen. CHORUSSO tet, ga seg på oppløpet. VELLDONE tredje, holdt farten bra helt inn.

 

SYMBOL OF GOLD avventende lenge. Kom fort siste 200 og passerte lederen til sikker seier. COOL MATCH annen. Overtok teten før siste sving. Holdt bra, men kunne ikke svare vinneren. QUICK DIAMOND fjerde, tredje i siste sving. Holdt farten greit. IMPERIAL SKYLIGHT førte til siste sving, da var det over. FUEGO avanserte fremover, toer i siste sving. Så skummel ut, men det holdt ikke hele veien.

 

FEMALE SPRING bra med midt i feltet. La inn sin vanlige spurt til nok en flott seier. MISSISSIPPI tok teten før svingen. Holdt flott til annen. Fin avslutning til tredje av MOORLAND BOY. PALINDROMIC førte an til svingen, ga seg en del.