Hyggelig maikveld

Skrevet av Birger Christensen,  03.05.2012
Artikkelbilde
Cave Man

Etter en ganske våt april, var den første løpsdagen i mai langt mer medgjørlig. Vi fikk se mye fin sport med Are Hyldmo som trippelvinner.  Per-Anders Gråberg tok som eneste jockey en dobbel.

 Reaching Nirvana

Årets første amatørløp endte i en sikker seier for Reaching Nirvana. Aase Marie Brown red et flott løp på vinneren.

-         Jeg følte rundt siste sving at sjansen var der da Majestic Song ikke fikk noe overtak på oss. På slutten var det greit, en herlig følelse å vinne løp, sa hun om sin tredje seier totalt. Det kommer helt sikkert flere.

Flying Falk

Flying Falk tok årets første seier og har begynt 2012 på fint vis.

-         Han har vært flink og fungert greit. Litt små felter på relativt høy vekt er noe han liker. Samtidig vil jeg passe på å skryte av Jan-Erik Neuroth, som red et flott løp, sa trener Knut O Arnesen.

I V5-starten ble det dobbeltseier til Are Hyldmo. Vant gjorde Cave Man.

-          Han var ikke helt seg selv som toåring, men han har utviklet seg fint gjennom vinteren. Deilig å få bekreftet at det fungerer også i løp. Neste oppgave blir Forsommerløpet, sa trener Are Hyldmo, som kunne røpe at Folkehesten Holiday Reading trolig kommer til start 17. mai.

Oh Felia Lo 

-         Jätterolig å vinne. Eieren Bo Hellberg gjorde kors i taket da han vant for to uker siden, artig når en person som satser hardt får litt suksess, sa treneren Henrik «Henke» Engblom etter andre strake seier for Oh Felia Lo. Neste start kan bli monté vs galoppløpet på vår nasjonaldag.

 Equito Hill

Equito Hill hadde hatt et par mindre vellykkede innsatser etter flotte løp i fjor høst. Nå ble det seier med Fransisco de Menezes på ryggen. Dette var hans første ritt på Øvrevoll, og den gode brasilianeren virket godt fornøyd.

Azincourt Otama Obama

I V5-4 var tre svenske hester starterklært mot vårt hjemmelag. Det endte med klar borteseier på kupongen, da «søta bror» var så ubeskjedne at de tok hele trippelen. For første gang på lenge ble det dødt løp, og det sto mellom Otama Obama og Azincourt, mens Saint Sebastian fullbyrdet svensk triumf.

 Proud Cash Flow

Proud Cash Flow var stor V5-favoritt, men det så ikke så lyst ut halvveis. Først da det ble klart for oppløp, begynte det å skje noe. Da så vi hvilken god hest dette er, og da turboen ble satt inn, var det ikke tvil.

-         Han fikk en verst tenkelig reise. Med sprut og dårlige posisjoner. Men på oppløpet viste han at dette er en galoppør å regne med, sa Per-Anders Gråberg.

-         Et stort emne, som jeg tror det skal bli spennende å følge, sa trener Niels Petersen om hesten som trolig også dukker opp igjen 17. mai.

Lazy Lord

Trenernestor Arnfinn Lund hadde ikke fått besøke vinnerpaddocken enda i år, men i dagens 8. løp ble det en overlegen seier til Lazy Lord og Tina Smith.

-         Nå går vi for Øvrevoll Mile Cup torsdag 17. mai.

Home Straight         

Home Straight har åpnet sesongen storartet. Torsdag ble det seier på ny, og han skal ut igjen allerede onsdag. Slik han opptrer nå, er det neppe noen som blir overrasket om han vinner også i lunsjen.

REACHING NIRVANA med fremme hele veien. Svarte opp et tøft angrep til sikker seier. MAJESTIC SONG fjerde, meldte seg på i tetkampen i siste sving. Prøvde seg, men kom aldri helt forbi vinneren. Fin spurt til tredje av HURRY HARRY, mens ZAFIR ZAID ga seg fra tet i første halvdel. IMPERIAL SKYLIGHT på det jevne til fjerde.

 

FLYING FALK tok det pent innledningsvis. Satte inn støtet midt på oppløpet og avgjorde i et jafs. Klar seier. RAMBO’S CINDERELLA tet, ned på annen. Overtok før siste sving. Holdt bra, men kunne ikke svare vinneren. SEND AN INVITATION fint med som tredje. Så skummel ut, men det var ikke riktig det store draget. ONKEL BLAA tet til siste sving, holdt godkjent.

 

CAVE MAN tredje, frem som annen. Overtok teten midt på oppløpet, sikker seier. GOLDMASTER tet, holdt stillingen flott til annen. CHICA CHICA BONITA også tidlig i tetbildet, holdt tredjeplassen greit. De øvrige var ikke fremme i kampen om noen fremskutt plassering.

 

OH FELIA LO tidlig fremme i tet. Styrte det hele til sikker seier. LIBERTY CASH også rask av gårde. Grei toer, men det kan bli en stund til seieren kommer, for viljen er ikke den aller sterkeste. MARIMBA fjerde, fint frem innvendig til tredje. PANNACOTTA tredje på oppløpet, hadde ikke så mye å by på mot slutten.

 

EQUITO HILL frem mot tetbildet i siste sving. Fikk et grep midt på oppløpet, som han holdt helt inn. COURT CIRCLE tet, holdt farten hele veien til fin annen. Bra avslutning til tredje av HAKUNA MATATA, som holder koken. FERROZZO ga seg fra tet før siste sving, mens ARTISTIC LIGHT også fikk problemer på oppløpet.

 

OTAMA OBAMA tredje fra start, så også i siste sving. Fikk et overtak midt på oppløpet, som holdt til målstreken, hvor det ble dødt løp med AZINCOURT. Fjerde i siste sving, rakk akkurat frem til å dele seieren. SAINT SEBASTIAN fremme hele veien, sikret siste trippel. RAPPONGHI fremme til oppløpet, ga seg i tetstriden.

 

PROUD CASH FLOW slet lenge med å få det til ute i sporene. Langt frem ut på oppløpet, men da han først fik opp farten, gikk det unna. Klar seier. JOUYE annen, ned på tredje. Holdt meget bra til annen. SONG D’AMOUR frem til tet før siste sving. Så ut som en vinner, men det buttet siste 200. CRAZY ledet første halvdel, ga seg.

 

LAZY LORD tredje så annen. Overtok ut mot oppløpet og vant lett. CAWETT COVE fjerde, avsluttet bra uten å kunne true vinneren. GEORDIE IRIS femte, avsluttet også greit til tredje. HOT WING og MIKKELANGELO fremme lenge, begge ga seg en del.

 

HOME STRAIGHT utvendig leder. Holdt farten helt til mål og sikker seier. FEMALE SPRING ok med litt ute i banen. Spurtet fint og knep annen. ALIGHT tet, holdt bra til tredje. MATCH POINT fint med, trengte nok løpet. SIMIAN litt bak, kom fort, men det bet ikke hele veien.