Cincinnatus i Lyches Minneløp

Skrevet av Birger Christensen,  31.05.2012
Artikkelbilde
Cincinnatus

Brukseier Eyvind Lyches Minneløp ble et flott oppgjør for våre norskoppdrettede treåringer. Riktignok gikk det litt hit og dit underveis for flere av de 14 deltakerne, men spennende var det i hvert fall. Cincinnatus holdt unna for favoritten Cassano og vant med en drøy lengde.

-         Jeg begynte å få håp i siste sving. Lurte litt på om det kunne være ørlite for langt, men han klarte distansen bra, oppsummerte Jacob Johansen, som ble kveldens eneste dobbeltvinner.

-         Utrolig gøy, istemte eier og oppdretter Roar Hoel. Moren Strapina vant 1000 Guineas for fem år siden, nå var det tydelig at denne seieren betød mye for Hoel.

Folkehesten Holiday Reading gjorde sin årsdebut, men måtte denne gang nøye seg med fjerde. Vant gjorde Bomar, som også årsdebuterte. I en tett strid ble Avon Pearl beseiret.

Bomar

-         Det kan hende det blir 2000 Guineas om to uker, men jeg lurer også på start i Tyskland for Bomar, berettet Wido Neuroth, som dermed fikk sin første Øvrevoll-vinner for sesongen.

Magic Cloud

Magic Cloud mistet en sko i Øvrevoll Mile Cup, derav den litt bleke innsatsen på 17. mai. Nå var skoene på plass i hele løpet, og dermed ble det en grei seier etter tet hele veien.

-         Vi kommer tilbake allerede om en uke, kunne Lena Natt och Dag fortelle.

Filligree

Meget gode sprintere møttes i femte løp. Livigno og The One and Only kjempet hardt, men bakfra kom Filligree og lurte dem begge for konfekten. Trener Jan Bjørdal har et spennende kort på de korte gressløpene fremover.

Nataniel

-         Jeg trodde det kanskje var litt kort, men det gikk bra, sa trener Kjell Erik Swartling om seieren til Nataniel i V5-finalen.

-         Det er Michelets Minneløp som er målet, men vi får prøve oss litt frem mot løpet i juli, sa Swartling.

Imperial Skylight

I amatørløpet hoppet vi over Imperial Skylight med en seier på 74 starter. Det skulle vi ikke ha gjort. Tet hele veien til klar seier for Cathrine Fortune ble fasiten da han doblet seierstallet.

Vortex

I maidenløpet var Goldmaster klar favoritt. Men Vortex og Pascolina da Costa hadde en langt mer vellykket sving, og da kunne han holde unna helt til mål.

 

Torsdag ble det utbetaling for fire rette, nå var det to dyktige spillere som delte potten. Det er grunn til å tro på flere gode utbetalinger fremover sommeren.

VORTEX tredje, tjente mye på en god sving og var i front tidlig på oppløpet. Holdt unna i en tett finish. GOLDMASTER tet. Tapte en del ut av svingen, men tok ny sats. Knepent slått. KOHTAN med sterk spurt til tredje, mens ONE dannet lederpar i siste sving.

 

BOMAR fint med i et jevnt felt. Kom frem til tet med 200 meter igjen, kjempet til seg et lite overtak. AVON PEARL også bra med. Ga vinneren hard kamp, men måtte nøye seg med annen. Tett også om tredje, der PROUD CASH FLOW passerte HOLIDAY READING rett før mål. JOUYE dro avgårde i tøft tempo, ga seg på oppløpet.

 

IMPERIAL SKYLIGHT tidlig til tet. Hadde denne gangen lyst til å løpe hele veien og tok en klar seier. MOST WANTED fint med innvendig, holdt annen helt til streken. Bra avslutning fra baktroppen av FLYING FALK, mens DUTCHESS OF BOGSTAD får godkjent som fjerde.

 

MAGIC CLOUD rett til tet. Holdt farten flott og vant sikkert. HOT WING midt i feltet, avsluttet bra og knep annen. PILGRIM fint med. Det buttet litt siste 100, men tredje var bra. TATOOSH på det jevne, mens MINNIE MCGINN var sen avgårde og ikke i bildet denne gang.

 

FILLIGREE midt i feltet. Spurtet meget bra og rakk akkurat frem til seier. THE ONE AND ONLY fint med ute i banen. Koblet et grep og så ut til å vinne, men vinneren kom for fort. LIVIGNO også fremme hele veien, ikke mye slått. ALIGHT og LISSELAN CASTLE fremme en god stund, ga seg litt etter veien.

 

 CINCINNATUS rolig fremover. Til tet ved veien, holdt unna med klar margin. CASSANO et stykke bak tidlig. Avsluttet bra uten å kunne true vinneren. CRAZY med meget fin spurt til tredje, mens MESSI fikk litt drøy siste sving. Så skummel ut midt på oppløpet. RAGAZZO fremme ganske lenge, passes med litt flere løp i kroppen.

 

NATANIEL midt i haugen, frem tidlig på oppløpet. I en frisk finish holdt han akkurat unna. MEDALLIC også greit med. Så seiersfarlig ut ved veien, tapte med liten margin. MERSEYSIDE STAR misset starten, spurtet storstilt til tredje. Hestene i front hadde nok gått litt for fort, for alle ga seg mye.