17. mai en virkelig festdag

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2012
Artikkelbilde
Without Fear

 

Spådommene om kraftig regn var betydelig overdrevet. Dermed ble det en festdag både for galoppfolket og de mange som besøkte Øvrevoll av andre årsaker.

 

Årsdebuten til Without Fear var imøtesett med stor interesse. Fjorårets i særklasse beste treåring viste at han ikke skal bli lett å beseire i år heller.

-         Dette er en klassehest, som det er en fornøyelse å få lov til å ri. Håper og tror at han skal bli et godt tilskudd til bankkontoen min, sa Jacob med et smil om munnen.

-         Alltid godt å få bekreftet at alt er i rute. Nå blir Stockholm Stora Pris neste mål, sa eier Nils Petter Gill. Det er bare å sette av tirsdag 5. juni, for det løpet kan bli noe helt ekstra i år.

 Old Pal

En av hestene vi var mest spente på å se for første gang på Øvrevoll, var Old Pal. Det ble en klar seier, og han svekket ikke favorittskapet foran årets Derby.

-         Selvsagt er Derby det store målet, men vi satser på Guineas på veien. Det er rett og slett en meget god hest, istemte både Niels Petersen og Per-Anders Gråberg.

-         Dette var utrolig artig, sa deleier Jan-Erik Andresen. Han er mest kjent som eier av Norges beste travhest, Yarrah Boko. Debuten i galopp kunne ikke ha blitt bedre.

Giant Sandman

Også Giant Sandman, Entangle og Hansinger har vi ventet på. Ved dette møtet var det Giant Sandman som hadde mest å vise til.

-         En fantastisk hest. Nå var han mye raskere fra start enn tidligere, og det var betryggende, sa Rune Haugen om nok en årsdebutant av høy klasse.

 Messi

De norskoppdrettede treåringene løp om 100 000 kroner i førstepremie i Forsommerløpet. Messi viste at det også er firbente med det navnet som har talent.

-         I fjor var han en valp, og likevel gikk han bra til tredje i Auksjonsløpet. Ville ikke starte ham på sandbanen, så derfor ble det årsdebut nå. Men han viste at dette er en hest med klasse, sa trener Hallvard Soma.

-         Han gikk så lett ut på oppløpet, at jeg allerede da følte meg nokså sikker på seier, sa evigunge Trond Jørgensen, som red et flott løp.

Minnie McGinn

Er det en hest som har imponert oss, ja nesten sjokkert oss, så er det Minnie McGinn. Seks seire på høsten i fjor høynet formtallet kraftig. Nå var det for første gang i karrieren gressbane, men det spilte liten rolle. Øvrevoll Mile Cup og 100 000 kroner ble belønningen nå.

-         Utrolig, intet mindre. Hun så rett og slett ikke ut, slet med bihulene, og det var ikke mye håp. Da er det ekstra gøy når det går som det har gjort med Minnie McGinn, sa en nesten rørt trener Annike Bye Nunez.

 Calvados

 

Årets første hekkeløp ble et meget severdig løp. Calvados har gått mange gode løp, men har ofte funnet noen som har vært bedre. Denne gang spurtet han forbi alle til sikker seier.

-         Han har hatt en del utur, så dette var moro. I fjor på denne dagen ble han toer bak Omoto Sando, og også da spurtet han bra. Calvados er alltid moro å ri, sa Tobias Hellgren.

-         I fjor gikk vi glipp av Champion Hurdle på Strømsholm, i år satser vi hardt på start der, supplerte trener Dennis Persson.

 

 Creek's Superboy

Den første delen av fighten mellom monterytterne og jockeyene, var et monteløp over 1600 meter på sandbanen. Elisabeth Jensen sørget for at det ble seier til en monterytter.

-         Han var sterk og fin, sa Elisabeth om vinneren Creek’s Superboy. Dette var en meget god montehest for et par år siden, og han hadde det klart høyeste grunnlaget i feltet.

-         Det var krevende å ri, for det gikk mer opp og ned enn på travbanen, og det var også litt tyngre underlag, sa Elisabeth som gledet seg til galoppløpet.

Marimba

Vi ble imponert over jockeyene, som sikret verdifulle poeng ved å ta annen-, fjerde- og femteplass. Det var riktig fin stil over Pascolina da Costa, som ble annen på Sense of Beauty tross startgalopp.

Like imponert ble vi over monterytterne i galoppløpet senere på dagen. Liv Pedersen og Kristine Kvasnes kom begge på trippelen, men Carlos Lopez forsvarte jockeyenes ære med å vinne med Marimba. Sammenlagt vant jockeyene 58-52, men det kan snu seg neste gang. For dette ga mersmak!

River Landing

River Landing tok fem seire i fjor, nå løsnet det, og det blir sikkert noen turer til vinnerpaddocken også i år.

Light The Fire

Light the Fire er lynrask. Når han ikke misser i starten, som han har gjort et par ganger, er han vrien å slå. Med seier i supersprinten ble han den første hesten med tre seire på nasjonaldagen gjennom tidene. Niels Petersen, Per-Anders Gråberg og Carlos Lopez ble den flotte løpsdagens dobbeltvinnere.

CREEK’S SUPERBOY utvendig for leder, overtok før siste sving. Ble angrepet, men holdt sikkert unna. SENSE OF BEAUTY midt i feltet, frem som annen i siste sving. Prøvde seg, men måtte nøye seg med annen. MERKUR GARBO tredje, litt tilbake. Kom fint igjen til tredje. VICTORY BONE med fin spurt til fjerde, mens HEIMER X.O. ledet til rett før siste sving.

 

CALVADOS fjerde, ikke langt bak teten. Frem til tredje tidlig på oppløpet, spurtet flott innvendig og knep seieren. SYMPHONIAS MAXIMUS dro i tet i et godt tempo. Holdt stilen veldig bra til annen, selv om han ikke kunne svare det siste angrepet til vinneren. OMOTO SANDO rett bak teten hele veien. Holdt farten fint, men trengte nok løpet og var bra til tredje. Fin innsats av MILLIONDOLLARBABY til fjerde.

 

MESSI tok det relativt rolig ned den første langsiden. Avanserte fremover tidlig på oppløpet og vant til slutt sikkert. BRAT CAMP rett til tet, holdt meget bra til annen. CHICA CHICA BONITA flott med hele veien, sikret seg siste trippelplass. SECOND FLOOR fremme ved lederen, ga seg ut på oppløpet.

 

OLD PAL fint med i annet par. Ventet med å gå til angrep til litt inn på oppløpet. Avgjorde i løpet av få meter til enkel seier. FUNINTHESAND sammen med vinneren i par to. Det ble litt trangt da de angrep samtidig, men han ble i hvert fall klar annen. HOPE ON EARTH annen, frem til tet. Holdt meget fint til tredje. GREY’S ELECTRA fremme til oppløpet, ga seg litt der.

 

WITHOUT FEAR annen. Ventet til litt inn på oppløpet med å sette inn støtet, da var det fort avgjort. Går nok mot en ny toppsesong. PALERMO dro avgårde i front i et tøft tempo. Holdt alle unntatt vinneren klart bak seg. Fin avslutning til tredje av HOT WING, mens TOUZ PRICE nok trengte løpet.

 

GIANT SANDMAN fremme utvendig leder. Satt stille til midt på oppløpet, fosset fra de øvrige siste 200. HANSINGER litt sen ut av boksen, avanserte raskt. Tredje gjennom svingen, sikker annen i en fin årsdebut. ENTANGLE tidlig tet. Trengte nok løpet, men skal ikke skamme seg for å tape for så gode konkurrenter med toppvekt.

 

MINNIE MCGINN et godt stykke bak tidlig. Kom frem 300 meter fra mål og tok en fantastisk seier. DRAMATIC ART femte i svingen, kom også fint inne i banen til annen. Mye av det samme opplegget også for KING’S DANCER. MAGIC CLOUD og THE ONE AND ONLY hadde et godt forsprang ut på oppløpet, begge ga seg 200 meter fra mål.

 

MARIMBA tidlig fremme. Annen 200 meter fra mål, men koblet grepet siste 50. LIBERTY CASH tet, holdt seg foran til kort før mål etter et flott ritt av Liv Pedersen. Også ARAGORN var rask av gårde og holdt fint til tredje. Løpet gikk ryddig og greit for seg med så mange debutanter i startboksen.

 

RIVER LANDING avventet til midt på oppløpet. Satte inn et rykk som ga sikker seier. IMPERIAL SKYLIGHT fremme hele veien. Tok sin 13. annenplass, mens det er blitt en seier. LORD ROSSMO tidlig i front, holdt farten godt til tredje. PROMISE og LIKE A CHARM bra med, så skumle ut, men det ebbet litt ut.

 

LIGHT THE FIRE traff starten godt denne gang. Måtte kjempe for seieren, men det ble til slutt ganske sikkert. CAVORTING fint fremme, holdt farten helt til mål og klar annen. Denne gang var det ALIGHT som ikke traff starten. Avsluttet sterkt og knep annen. LASTBUSTOWOODSTOCK rask første 200, holdt ikke plassen helt inn.