Programtips til løpene på Øvrevoll Galopp torsdag 17. mai - første løp kl 16.05

Skrevet av Birger Christensen,  14.05.2012
Artikkelbilde
Without Fear årsdebuterer. Foto Anja Guerrera

Last ned programmet gratis her.  

Klikk for informasjon om løpsdagen,bordbestilling etc

Ikke Super Trippel torsdag 17. mai da ATG er teknisk host - spill fra Sverige og Danmark.

1.LØP –  MONTÉLØP – 1600 DT

Det pleier å være bra at hestene galopperer. I montéløpet kan det bli flere galopper enn ønskelig. Creek’s Superboy var meget bra i monté for to år siden. Møter billig selskap og får et knepent tips. Markus Mølgård vant to montéløp i fjor, en grei mulighet for Gråberg. Schistl og Lopez har gode montéhester, men vi er spente på om de klarer å holde hestene i trav.

 

Tips:

10 Creek’s Superboy – 2 Markus Mølgård – 6 Wee Nita

Outs: 9 Thai Gardens Dream

På grunn av tekniske problemer vil det ikke være spill til løp 1, Montéløpet.

 

2.LØP –  HIPP HURRA HEKKELØP – 3450 GRESS

Årets første hekkeløp på Øvrevoll er et kjempefint løp med flere av våre beste hester. Symphonias Maximus var knallgod i årets første hekkeløp, får tipset på det. Professor Higgins trener bra. Vant finalen i fjor høst og er med der fremme også nå. Omoto Sando har vært vår hekkekonge en stund nå. Har vært syk, og vi synes han bør være outsider denne gang. Monfalcone har sjansen om han går som han gjorde da han vant Champion Hurdle i fjor.

 

Tips:

2 Symphonias Maximus – 3 Professor Higgins – 4 Monfalcone

Outs: 5 Omoto Sando

 

3.LØP  – V5A-1 – FORSOMMERLØP FOR 3-ÅRINGER – 1170 GRESS

Årsdebuten til Brat Camp i Danmark var bra, og han fortjener tipset. Second Floor leverte en fin årsdebut, har også gått bra på gress. Flere av hestene er lite startet, og vi tror det kan være fremgang i Goldmaster og Messi. Sienna har gjort sine beste løp på gress, en luring.

 

Tips:

1 Brat Camp – 10 Second Floor – 8 Messi

Outs: 2 Goldmaster

 

4.LØP –  V5A-2 – BLOMSTERPRINSESSENES 3-ÅRSLØP  – 1730 GRESS

Old Pal var ikke i orden da han startet i Dubai i vinter. Niels Petersen sier at det ser bra ut i trening. Favoritt, men ingen banker denne gang, synes vi. Neuroth-duoen Bomar og Funinthesand avsluttet fjoråret sterkt, og Grey’s Electra var i toppen i alle sine starter på Øvrevoll i fjor.

 

Tips:

5 Old Pal – 6 Bomar – 3 Grey’s Electra

Outs: 1 Funinthesand

 

5.LØP – V5A-3 – FINALE CARE ELITELØP – 1980 GRESS

Rapportene på Without Fear er klart positive foran årsdebuten. – De skal fly fort om de har tenkt å slå ham, sier Arnfinn Lund. Vår banker i V5. Grafitti var midt på treet i årsdebuten, sikkert forbedret nå. Touz Price var helt på høyde med Without Fear i Derby Trial, men har ikke startet siden. Mest trolig trenger han løpet. Palermo fikk premie i Marit Sveaas’ Minneløp i fjor, kan en god del på sitt beste.

 

Tips: 1 Without Fear – 3 Grafitti – 8 Palermo

Outs: 6 Touz Price

 

6.LØP –  V5A-4 – DD-1 – IRISH THORUGHBREED MARKETING SPRINT –  1370 GRESS

Vi tror mest på toppvekterne Entangle og Giant Sandman. Tross årsdebut og mange kilo på ryggen, har de gjerne det lille ekstra som skal til. Tung bane er nok et minus for begge, så vi tar med Hansinger på V5. Han er veldig stabil og får vekt av de to favorittene. Flere av de øvrige er gode, men ser ut til å trenge et par løp for å matche så gode konkurrenter.

 

Tips:

1 Entangle – 6 Giant Sandman – 2 Tumaco

Outs: 3 Hansinger

 

7.LØP –  V5A-5 – DD-2 – ØVREVOLL MILE CUP – 1600 GRESS

Øvrevoll Mile Cup er som alltid en uhyre åpen affære. Lazy Lord var knallgod i årsdebuten, der han vant lett. Knepen favoritt nå. Magic Cloud fikk en gjennomkjøring i årsdebuten. Er mye bedre på gress og må regnes nå. Theoderich vant rett ut i Danmark, kan fort matche formtall 73. Manchego har ofte en bra spurt, og hva skal man si om Minnie McGinn? Alle seirene er riktignok tatt på sandbanen, men gress behøver ikke å være feil. Formtall 78 høres tøft ut, men en hest som bare vinner bør tas på alvor.

 

Tips:

8 Lazy Lord – 13 Magic Cloud – 4 Theoderich

Outs: 12 Manchego

 

8.LØP – TRAV VS GALOPP SPRINT – 900 GRESS

Ingen firbente stjerner i denne sprinten, men montérytterne kommer nok til å synes at det går fort nok. Vi gir Marimba og Carlos Lopez et knepent tips, men dette er vrient. Ikke minst er det sjelden mange av hestene går denne distansen på gresset.

 

Tips:

7 Marimba – 2 Party Booster – 8 Liberty Cash

Outs: 10 Aragorn

 

9.LØP – FEMALE LEGEND LØP – 1600 DT

Isabelia hadde spor 15 sist på Jägersro og havnet ute i sporene. Gikk flott til mål og får tipset nå. Pecoiquen har seire i de to siste startene på Øvrevoll, sjanse også denne gang. River Landing har fått noen løp, trolig forbedret nå. Trioen Mohikan, Imperial Skylight og Illusive Spirit har startet til sammen 148 ganger med tre seire som fasit. Kan være bra trippelobjekter.

 

Tips:

9 Isabeila – 5 Pecoiquen – 7 Imperial Skylight

Outs: 6 River Landing

 

10.LØP – SUPERSPRINT – 402 DT

En kvart engelsk mile er ikke så langt, så her gjelder det å følge med i starten. Alight og Light the Fire er nokså jevne, sistnevnte har to ganger rotet det til nettopp i startfasen. Flere av de øvrige kommer like bak, og vi synes Cavorting er et godt trippelobjekt. Spennende å se danske Lastbustowoodstock, som har fire strake seire i den danske provinsen. Happy Larry og Berta Isabel har også fart.

 

Tips:

6 Alight – 4 Light the Fire – 2 Cavorting

Outs: 8 Lastbustowoodstock

 

V5-forslag 480 rekker:

 

1.avd: 1-10-2-8-5

2.avd: 5-6-1-3

3.avd: 1 Without Fear

4.avd: 1-6-3

5.avd: 8-13-12-4-2-6-10-1

 

 

DD-forslag 6 rekker:

 

1.avd: 1-6-3

2.avd: 8-13