Lykkes Messi i Lyches Minne?

Skrevet av Birger Christensen,  24.05.2012
Artikkelbilde
Messi

Hele 14 norskoppdrettede treåringer setter hverandre stevne i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp torsdag. Et flott felt og veldig positivt nå som det ser ut til å være tynt blant den litt eldre norske garde. Løpet har vært en blanding av favoritter og outsidere i vinnerpaddocken etter dette anerike løpet, oppkalt etter en av de store ildsjelene i banens yngre dager. Mange favoritter har falt fordi de ikke har stått den krevende distansen 1980 meter.

Vi likte Messi så godt i årsdebuten, at vi velger å sette ham først på tipslinjen. Også for ham gjelder det å takle ny distanse, men vi tror det skal gå bra. Kun tre starter har Messi så langt, så her tror vi på fremgang.

Favoritt blir ganske sikkert Cassano. Vant over 1730 meter i fjor, inkludert Svensk kriterium. Gikk i det danske 2000 Guineas sist helg og var ikke like god da. Tilbake på Øvrevoll skal han absolutt regnes, men vi tror han får kamp. Rapportene fra flere av de øvrige, er at trenerne tror økningen i distanse vil være positiv. Så dette blir spennende.

 

Folkehesten

Annet løp torsdag er et lite, men eksklusivt felt. Størst oppmerksomhet får selvsagt Folkehesten Holiday Reading, som starter denne løpsdagen. Forhåpentligvis blir det riktig folksomt ved paddocken.

-         Vi har jo hele tiden tenkt at 2000 Guineas, som går 14. juni, skal være ett av høydepunktene. Derfor følte jeg at han trengte et løp på forhånd. Får bare håpe at han fungerer fint i trening frem til torsdag. Feltet er lite, men veldig bra. Men en gang må vi jo komme i gang, beretter trener Are Hyldmo.

Heller ikke denne gang ser V5-rebusen ut til å bli enkel. Likevel tror vi på litt større sjanse til å løse en del av løpene uten å bruke alt for mange streker. I V5-avdelingene to og tre er det meget gode hester på startstreken. For den del av publikum som setter pris på god sport, er dette to løp å glede seg til. Rask galopp i det grønne er en estetisk nytelse, synes vi. Stor sport er god underholdning, og vi gleder oss til den siste maikvelden på Øvrevoll.