Lunsjen er servert

Skrevet av Birger Christensen,  04.05.2012
Artikkelbilde
Mad Men og Home Straight 19. april

Ingen tvil om hvor lunsjen bør inntas kommende onsdag. Det er ikke mange arbeidsplasser som kan by på et så spennende lunsjtilbud som det du får på Øvrevoll.

I løpet av en drøy halvannen time blir du servert seks galoppløp. De fire første inngår i V4-veddemålet, med spill også fra våre skandinaviske venner. Svenskene bidrar også med 17 hester til start, en viktig ingrediens for å skape store og krevende felter for spillerne.

 

Ti av onsdagens startende hester var også med i programmet sist torsdag. Av de firbente som kommer ut på ny, likte vi best Flying Falk. Han tok det med ro til å begynne med, men spurtet desto fortere.

-         Han trives på landet, sa trener Knut O Arnesen, og det er ikke vanskelig å forstå at han liker seg i idylliske Enebakk.

Også i fjor var det lunsjløp i denne uka. Da vant Artistic Light det første løpet, og vi var inne på at historien kunne gjenta seg. Nå var ikke Artistic Light så veldig skarp i årsdebuten torsdag, men det løpet gjorde henne sikkert godt. Onsdag står hun vektmessig veldig fint til, og vi blir ikke overrasket om hun gjentar suksessen fra i fjor.

En regel som har hatt gyldighet de siste årene, er at man skal være forsiktige med å spille treåringene på våren mot eldre hester. Vi sitter med en følelse av at den klassiske årgangen er jevnere enn på lenge. I de siste årene har vi hatt noen veldig gode topper, mens det har vært tynnere bak. Derfor skal man ikke se helt bort fra at hester som Notnowhoney og Fool too Cool vil gjøre det bra onsdag.

 

Da ønsker vi vel møtt. Forhåpentligvis blir det både en hyggelig og innbringende lunsj. Og neste gang det er galoppløp på Øvrevoll, skriver vi 17. mai. Det er mye å glede seg til.