Krevende V5-rebus

Skrevet av Birger Christensen,  21.05.2012
Artikkelbilde
Espen Ski gjør come back på Send An Invitation i dag

453 600 kroner. Det er prisen for å være sikker på å få V5 på Øvrevoll torsdag. Før eventuelle strykninger riktignok, men to løp med 15 hester, ett felt med 14 hester samlet, og to V5-løp med «bare»12 konkurrenter, vil vi prøve å illustrere at dette ikke er av de letteste rebuser vi har sett. Du må neppe stå i noen lang kø for å hente rett V5.

Nå vil vi ikke anbefale å spandere ovennevnte sum, men vi håper og tror at storspillerne kjenner sin besøkelsestid. Er lommeboka av det tynnere slaget, kan en spleis være smart.

I tillegg til de store feltene, dreier det seg om overgang fra sandbane til gress for svært mange av hestene. Noen er klart best på sand, som blir brukt mest vår og høst. I sommersesongen er gressbanen prioritert, og mange hester løper inn til havren når underlaget er grønt.

Vi har ofte skrevet om at treåringene står hardt til mot eldre hester tidlig på sesongen. De to siste årene har den yngre garde kun vunnet tre løp før vi skriver august mot mer garvede motstandere i det vi pleier å kalle handicapløp. Når de er toåringer, går de kun mot andre toåringer, og det kan være vanskelig å sette et formtall. Det pleier å være slik at de beste havner på drøyt 80 i formtall. Vi tror hele årgangen i fjor var over snittet, og dermed er betingelsene litt lysere. Allerede nå i mai har flere ungdommer yppet seg mot de eldre.

 

På 17. mai avløste storløpene hverandre, og vi fikk se fantastisk mange flotte prestasjoner. Denne gang er det litt enklere sett med sportslige briller, men som nevnt betydelig mer vrient for spillerne.

For første gang siden november blir det come back for Espen Ski. Han begynner pent med to ritt, men kommer nok ganske snart til å være med i de fleste løpene. Send an Invitation og Surfer er oppsittene kommende torsdag.