Geordie Iris til topps

Skrevet av Birger Christensen,  13.05.2012
Artikkelbilde
Geordie Iris, foto Stefan Olsson

 

Det ble en lett seier til Geordie Iris (Wido Neuroth/Fredrik Johansson) i Jockeyklubbens Stoløpning på Täby søndag. Tre lengder var den fine hoppa foran Zingoalla Zaid i mål, mens Golden Memory (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) ble tredje, og vinneren fikk 80 000 svenske kroner for innsatsen. Se løpet her

To andre norske hester klarte en trippelplass. Emperor ble tredje i hekkeløpet, mens Beat Baby fikk samme plassering i et sprintløp.

Svensk på vår nasjonaldag

På den norske nasjonaldagen er det en svensk jockey som har dominert på 17. mai. Fredrik Johansson har hele 12 seire på vår festdag, og det er langt fra utenkelig at han kan øke på antallet i år. Fire jockeyer deler annenplassen med fem seire, men av disse er det kun Per-Anders Gråberg som rir denne gang. Altså er det en mulighet for at det blir dobbelt svensk blant jockeyene, og det bør jo vår hjemlige elite gjøre noe med.

Blant trenerne er det jevnere. Hvem blir førstemann til tosifret antall seire? Se på listen og gjør deg opp din mening. Vi er sikre på at den lille milepælen blir nådd i år. Om du ikke kjenner navnet Emil Kristiansen, kan vi nevne at han tok fem seire de to gangene 17. mai hadde løp på 30-tallet.

Jockeyer:

Fredrik Johansson 12

Per-Anders Gråberg 5

Yvonne Durant 5

Manuel Santos 5

Espen Ski 5

Trenere:

Rune Haugen 9

Wido Neuroth 9

Arnfinn Lund 8

Niels Petersen 6

Are Hyldmo 5

Emil Kristiansen 5