Fin fordeling i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  09.05.2012
Artikkelbilde
Tahayab

Ingen trenere eller jockeyer vant mer enn ett løp da Øvrevoll arrangerte en av sine fire V4-omganger i år.

 Fool Too Cool

I årets første V4-løp var Notnowhoney favoritt, men det var stallkameraten Fool Too Cool som førte hver meter. De to treåringene styrket oss i troen om at den yngre garde nok er sterkere enn på flere år. I 2010 og 2011 har det til sammen vært tre treåringer som har vunnet såkalte handicapløp før vi har skrevet august.

-         Jeg er litt overrasket, for jeg trodde nok litt mer på Notnowhoney. Men Per-Anders Gråberg mente at distansen var i korteste laget, og dermed kunne min andre hest holde unna, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

 

Tahayab vekslet i fjor mellom sprint og milerdistanse.

-         Men jeg heller mer og mer til at hun er en sprinter. Derfor dropper vi start på 17. mai, så kan jeg bare være gjest og kose meg, sa trener Cathrine Slettemark.

Minnie McGinn

Minnie McGinn vant seks løp i fjor. Seier ble det direkte i årsdebuten.

-         Dette hadde jeg aldri trodd. Hun har ikke vært så hardt jobbet, men hun har et løpshjerte av gull. Minnie McGinn skal ut igjen på 17. mai, kunne trener Annike Bye Nunez fortelle.

Quick Diamond

V4-finalen ble et spennende oppgjør, der flere hadde skumle planer ut på oppløpet. Flying Falk kom denne gang litt for sent, og dermed kunne Quick Diamond seire. Per-Anders Gråberg er i støtet og red nok et sterkt løp på vinneren.

Our Romeo

Our Romeo startet på finaledagen i fjor høst, var da mye slått. I karrierens andre start var det en helt annen fart på treåringen.

-         Han var ikke klar i fjor som toåring, nå ser det bedre ut. Han er meldt til Jysk Derby om en måned, og jeg tror gress vil passe bra, mente trener Michael Taylor.

Soul Cat

-         Jeg fikk opp håpet ganske tidlig om seier, sa Elin Boren etter at Soul Cat hadde vunnet amatørløp.

-         Han er treg fra start, og jeg likte det høye tempoet i front. Nå blir det nok flere turer til Øvrevoll, sa Elin, som eier, trener og rir vinneren.

FOOL TOO COOL tidlig til tet. Holdt farten bra og holdt unna for alle angrep. NOTNOWHONEY fjerde, var tidlig under trykk. Spurtet sterkt, men nådde ikke stallkameraten. ARTISTIC LIGHT femte, opp på tredje i siste sving. Holdt farten bra til mål. DANCING PARTY annen, ga seg litt på slutten. MISS KITTY GREY tredje, ga seg en del.

 

TAHAYAB bra med som femte. Ventet til midt på oppløpet med å sette inn støtet, vant enkelt. SWALLOW FOREST fjerde, holdt farten fint til annen langs railen. Bra avslutning til tredje av FIGHTING SPIRIT. AYLAR, HABENARIA og ROYAL HILL førte an til oppløpet, kunne ikke forsvare posisjonene.

 

MINNIE MCGINN sist inn mot svingen. Kom med en flyvende finish og nådde frem akkurat på målstreken. HOME STRIAGHT tidlig fremme. Tapte litt ut på oppløpet, men kom fint tilbake. Tapte på målstreken. Sterk spurt til tredje av REQUESTED, mens MAD MEN og BERTA ISABEL ikke kunne holdt på sine tetposisjoner.

 

QUICK DIAMOND fjerde, femte i siste sving. Var dog lett gående og kom raskt frem til teten på oppløpet. Holdt unna til seier. FLYING FALK litt bak midten av feltet. Kom som forrige gang sterkt på oppløpet, men rakk bare frem til annen. IMPERIAL SKYLIGHT tredje, frem til tet, tilbake på tredje i siste sving. Gikk bra helt til mål, uten å ha den store vinnerlysten. PRINCE OF DARKNESS med i tetskiktet lenge, det samme var også LORD ROSSMO.

 

OUR ROMEO sjette. Avanserte på oppløpet og var helt klar da turboen ble satt inn. ABSHIR KAHN fremme hele veien. Holdt godt til annen. Sterk avslutning bakfra av RED NIBBLE til tredje, mens EXTRICATE ga seg en del fra tet. ONE fint med lenge.

 

SOUL CAT avventet lenge relativt langt bak. Spurtet flott og rakk frem til sikker seier. RAMBO’S CINDERELLA fjerde, tredje i siste sving. Overtok ledelsen midt på oppløpet og så klar ut, kunne ikke svare vinneren. LAGOA DO PAU femte. Avsluttet fint og knep siste trippel. CLAUSES MISTRAL dro av gårde i høyt tempo. Midt på oppløpet var det slutt på kreftene.