Dagens Dobbel til Fretheim

Skrevet av Birger Christensen,  24.05.2012
Artikkelbilde
Vamp

Vamp er en ærlig og fin hest. Fikk løpsopplegget slik han helst vil ha det, og da ble det seier tross årsdebut. Gressløp over distanse, da skal man regne med hesten som i sin tid var toer i St Leger. Ruth Hegard var på plass og delte ut premien i sitt jubileumsløp.

Jacob Fretheim er i ferd med å få fres på stallen i Skoger. Med Intricate Talent og Vamp ble Dagens dobbel en ren Fretheim-affære.

-         Intricate Talent vinner når det passer henne, og i dag passet det, mente Jacob.

Intricate Talent

En sterk velkomst

Welcometomyworld slo gode hester i noviseløpet torsdag. For trener Zoltan Benedek var det ikke så overraskende.

-         Nei, jeg synes han var bra sist og hadde et håp. Dette er en lett og grei hest å trene, og jeg tror at det er en hest som skal ha mer å gå på, mente Zoltan.

Welcometomyworld

 

Extricate hadde et par litt skuffende innsatser bak seg. Men nå var det gress, og det så ut til å falle i smak. En sikker seier ble bokført.

-         Ja, dette var deilig, sa eier Nils Petter Gill.

-         Nå satser vi på Dianaløpning (1000 Guineas) på Täby 5 juni, meldte glade Gill.

Extricate

Victoria Allers satt på vinneren Loire i amatørløpet.

-         Dette var deilig, for det var en stund siden sist. Tenkte ut på oppløpet at nå kan da ingen ta meg igjen, og det kunne de da heller ikke, sa en fornøyd Victoria.

Loire

Montgomery tok en litt overraskende seier i V5-starten. I det spillet var han et 13. valg, og ingen klarte verken rett duo eller trippel. Morsomt for trener Bjørn Svenkerud, som hadde satt vinneren fint i stand i årsdebuten.

Montgomery

Unique Case vant i forrige start og la på til to strake. Espen Ski spurtet bra sammen med Send an Invitation og bokførte en annenplass i sitt come back.

Unique Case

Pecoiquen er blitt 11 år, men er fortsatt sprek. Lennart Jarven trener, og datteren Kalindi satt på ryggen. Sammen eier de Pecoiquen, så dette var en riktig familieseier.

Pecoiquen

LOIRE fint med. Overtok teten tidlig på oppløpet og vant enkelt. MISS SUCCESS midt i feltet. Spurtet fint langs railen til annen. OH FELIA LO tet, holdt til tredje. Sterk spurt bakfra av DUTCHESS OF BOGSTAD, som bør passes fremover.

 

EXTRICATE tidlig fremme i tet. Holdt seg der hele veien til sikker seier. LADY STROMBOLI tredje. Opp på annen midt på oppløpet, men kunne aldri helt true vinneren. ABSHIR ZAIN annen, på trippel helt til streken. Denne trioen dominerte løpet. Bra debut av T Bag til fjerde.

 

MONTGOMERY frem som annen før svingen. Overtok teten tidlig på oppløpet og holdt unna hele veien. VELLDONE fikk en litt dårlig start. Spurtet fint innvendig til annen. God spurt også av ON OFFER til tredje. AYLAR og HABENARIA med fremme til svingen, begge ga seg en del.

 

UNIQUE CASE fint med, tredje i siste sving. Spurtet bra langs railen og vant relativt sikkert. SEND AN INVITATION blant de siste. Avanserte fremover og klarte annen med god margin. TOTTE tidlig fremme, holdt greit til tredje. CICINHO med til siste sving, ga seg. Bra spurt av LAGOA DO PAU.

 

WELCOMETOMYWORLD fjerde, avanserte videre på oppløpet. I front med drøyt 100 meter igjen, holdt greit unna. JUMEIRAH fint med, tredje i siste sving. Spurtet fint og ble sikkerannen. MINK’S AISHA fremme hele veien, holdt godt til annen. Stallhestene CHELSEA og NOTNOWHONEY var begge under pari. FAVORITTEN ledet en god stund, ga seg på slutten.

 

VAMP innvendig hele veien. Ventet til oppløpet med å sette inn støtet, i tet ved veien, og seieren ble sikker. ARTIE BUCCO fjerde, litt tilbake i siste sving. Spurtet fint til annen. AL RANNAN tredje, annen i siste sving. Holdt farten meget bra til tredje. WELL FITTED så skummel ut, men det buttet litt på slutten. SILVANI ledet til litt inn i oppløpet, ga seg.

 

INTRICATE TALENT fjerde, femte i siste sving. Jobbet seg fremover og tok igjen lederen 50 meter før mål. FENDI dro avgårde i et godt tempo, holdt fint til annen. RAMBO’S CINDERELLA med fremme hele veien, sikker tredje. THEATRICAL SKY og MAHOGNY MAN med lenge, begge ga seg litt på slutten.

 

PECOIQUEN et stykke bak, femte i siste sving. Kom med en sterk spurt til klar seier. HIGH DESIRE annen og tredje, holdt farten helt inn til annen. ONE til tet. Ledet til over veien, men siste 100 ble litt tøffe. CHORUSSO fint med til oppløpet, ga seg.