En klassisk perle

Skrevet av Birger Christensen,  21.06.2012
Artikkelbilde
Matauri Pearl

Matauri Pearl har kun startet fem ganger i karrieren. Likevel har hun allerede vunnet to klassiske løp. 5. juni tok hun seg av Dianaløpning på Täby, nå ble det seier i Norsk 1000 Guineas. Begge gangene har Ko Zin vært nummer to, og Miss Astragal sørget for at hele trippelen ble svensk.

-         En herlig hoppe, som det skal bli spennende å følge, sa stedfortredende trener Susanne Berneklint.

-         Tror det blir Svensk Oaks som neste oppgave. Er også sammen med Sir Freddie stallens Derbyhåp, sa Fredrik under lunsjgaloppen dagen før.

 Giant Sandman

Øvrevoll fyller 80 år i disse dager. I den anledning var det naturlig nok  satt opp et jubileumsløp. Storfavoritten Giant Sandman vant, selv om han måtte jobbe hardere enn ved de to første seirene i år.

-         Tror nok at banen var litt i raskeste laget. Da det ikke gikk så fort til å begynne med, hadde Maserati litt å svare med. Men vi vant, og det får vi være fornøyd med. Hvis alt går etter planen, blir det start i Frankrike 8. juli, fortalte Rune Haugen.

Det er mulig at vi er blitt bortskjemt etter de to første seirene til Giant Sandman. Men vi skal huske på at Maserati bar fire kilo mindre, så det var nok bedre enn vi tenkte med en gang. At han er en av favorittene til Polar Cup om en drøy måned, er det ingen som helst tvil om.

 Morning Dress

Den fine junikvelden ble innledet med et hekkeløp. Morning Dress og Well Fitted hadde en hard kamp om seieren, med førstnevnte som vinner med nesetippen.

-         Dette er en hest som kommer til å bli enda bedre over de store hinderne. Han har en hel del å lære, men jeg har litt planer med Morning Dress, berettet trener Dennis Persson.

 Clauses Mistral

Det første Fegentri-løpet ble vunnet av Clauses Mistral med Aase Marie Brown på ryggen.

-         Hun er en røver, sa Aase Marie om vinneren, som nå leder amatørchampionatet på Øvrevoll.

Værelse 9 er eierpsevdonymet på vinneren. De bor på værelse 9 på Fortunen hotell hvert år når de er på Dansk Derby, og det er også i de trakter de fikk kjøpt Clauses Mistral. Victoria Allers ble tredje, mens Jessica Marcialis fra Italia hentet seg en viktig annenplass i striden om Fegentri. I siste løp omgjorde hun annenplassen til seier med Zit Zaid.

-         En perfekt kveld, sa Jessica om sine to ritt og det ellers flotte oppholdet.

 Zit Zaid

Mari Vaadan red et vel beregnet ritt på High Desire med tet hver meter.

-         400 meter fra mål følte jeg at vi kom til å klare det, sa Mari etter seieren i hoppeløpet. Siden High Desire er norskoppdrettet, ble det en bonus på 5000 kroner i tillegg til den ordinære premien.

 High Desire

Mossgorda var i fjor Rikshest hos Pia Høiom, nå besøkte han Øvrevoll for første gang og det resulterte i en lett seier under Per-Anders Gråberg.

Mossgorda

V5-finalen ble et drabelig oppgjør, hvor utfallet var uvisst 200 meter fra mål. Court Circle kom fra seier på Täby og tok en ny gevinst nå.

-         Var redd for at banen var litt rask, men det gikk bra, sa Rune om kveldens andre trenerseier.

 Court Circle

MORNING DRESS annen det meste av veien. Var først over nest siste hekk, men annen igjen over siste hekk. Kom sterkt tilbake og snappet seieren på målstreken. WELL FITTED femte, opp på fjerde. Gikk sterkt tidlig på oppløpet og ledet over siste hekk. Knapt slått, likevel fin debut. EL MIRACLE tredje. Holdt farten bra til tredje. MONTEREY tet til oppløpet. MILLIONDOLLARBABY misset alt i starten., gikk et meget sterkt oppløp.  

 

GIANT SANDMAN fjerde, frem som tredje i svingen. Frem til lederen, men måtte jobbe hardt for å få overtaket. Dog sikker seier til slutt. MASERATI tidlig utvendig leder. Overtok teten tidlig på oppløpet og gikk et flott løp til annen. DINGLE VIEW tet. Holdt greit til tredje. HANSINGER var sen avgårde, aldri med i fremre sjikt selv om han spurtet ok til fjerde.

 

MOSSGORDA midt i feltet. Satte inn en sterk spurt ved veien og vant relativt sikkert. Også MAJESTIC MAX avsluttet fint, på vei mot formen. ZAPHIR kom også bakfra, mens LIVIGNO ledet stort i svingen foran AARON’S WAY. Lederen tapte mye på å gå tvers over banen fra indre sving.

 

CLAUSES MISTRAL i tet runden fra mål. Dro unna i et greit tempo og holdt unna helt til målstreken. SUNCELEB midt i feltet. Kom fort bakfra og nærmet seg mye siste 100. BRIDGET JONES fulgte mye av det samme sporet som annenhesten, gikk fint til tredje. TALWANDA og WAITING FOR MANUEL nærmest vinneren til siste sving, ga seg en del, selv om det ble penger for førstnevnte.

 

HIGH DESIRE tet. Tempoet var perfekt, og hun holdt seg foran helt til mål. MINK’S AISHA toer, holdt den plassen greit helt inn. Fin spurt til tredje av CAMOMILLA. SYMBOL OF GOLD sen ut av boksen, kom fint tilbake, men ga seg litt på slutten.

 

MATAURI PEARL fint med som femte i svingen. Kom frem midt i banen til sikker seier. KO ZIN måtte jobbe for å finne fri vei innvendig. Spurtet bra og var den eneste som kom i nærheten av vinneren. MISS ASTRAGAL fjerde, avsluttet bra og knep siste trippel. FOOL TOO COOL, HOPE ON EARTH og ANGEL OF HOPE styrte første halvdel, kunne ikke holde skansen. Bra avslutninger til premie av SHERRYPOP og RED HEARTS.

 

COURT CIRCLE fint plassert bak teten. Spurtet sterkt og var først i en tett finish. DRAMATIC ACT annen det meste av veien. Var litt på defensiven en stund, men kom fint tilbake til annen. HOT WING tredje i siste sving, så også i mål. MAGIC CLOUD ledet lenge og ga seg ikke før et stykke inn i oppløpet. Et flott løp å skue.

 

ZIT ZAID fint fremme ute ved gjerdet. Avsluttet sterkt til sikker seier. MARIMBA Rask fra start. Gikk lenger inn i banen og var klar toer. Sterk spurt til tredje av NICE AND ROUGH. MR TIMBERLAKE og FRENCH FANTASY fremme til 200 meter gjensto.