Tre norske seire på Klampenborg

Skrevet av Birger Christensen,  25.06.2012
Artikkelbilde
Tertullus. Foto Stefan Olsson

Dansk Derby var det store løpet på Klampenborg søndag. Løpet endte med dobbeltseier til trener Fransisco Castro. Darcy/Manuel Martinez vant på målfoto foran Summertime/Rafael Schistl. Schistl ble forøvrig dagens mann. Ved siden av annenplassen i Derby tok han hele fem seire. Den største seieren tok han med Tertullus for Rune Haugen i Pokalløb. Her ble Palermo (Cathrine Erichsen/Carlos Lopez) god tredje, ikke så mye slått.

Løpsdagens første norske seier kom ved Tatoosh (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg), som seiret lett i hoppeløpet Fawzia Stakes. Mikkelangelo (Arnfinn Lund/Jacob Johansen) ble god toer mot gode eldre hester, før løpsdagen ble rundet av med seier til Are Hyldmo-trente Royal Games. Også denne gang var det Rafael Schistl som satt på ryggen.

 

Løp i juli

Vi bringer her en oversikt over løpsdager i juli i Skandinavia. I 19 av månedens 31 dager avholdes det galoppløp, og to lørdager er det til og med dobbel dose. 7. juli er det full fart både på Øvrevoll og Klampenborg, og 21. juli er det Jägersro og Klampenborg som deler på godene.

1                Täby

4            Jägersro (lunsj)

6            Århus

7           Øvrevoll/Klampenborg

8            Gøteborg

10                   Täby

11                   Øvrevoll (lunsj)

14                   Täby

15                   Jägersro

18                   Täby (lunsj)

19                   Øvrevoll

20                   Aalborg

21                   Jägersro/Klampenborg

22                   Gøteborg

25                   Jägersro (lunsj)

26                   Øvrevoll

27                   Odense (3 løp)

28                   Täby

29                   Gøteborg

 

William Buick i storform

Å være tilstede på Royal Ascot er noe alle galoppinteresserte må få med seg en gang i livet. I år var det over 300 000 mennesker til stede i løpet av de fem dagene og opplevelsen for mange har vært stor. William Buick har hatt noen fantastiske dager som begynte med seier onsdag på HRH Princess Haya’s Joviality i Windsor Forest Stakes (GR 2). Torsdag var en blank dag før fredagen begynte med seier i Albany Stakes (GR 3) på samme eiers Newfangled før han lett vant Coronation Stakes (GR 1) på Fallen for You, eiet av Normandie Stud. Han avsluttet fredagen med nok en seier, nå på Gatewood i Wolferton Handicap (L) for eier George Strawbridge. Samme kveld red han tre kveldsløp på Newmarket og vant to av dem. Lørdag ble det nok en seier da han vant Duke of Edinburgh Handicap på Princess Haya av Jordans Camborne. Det kan vanskelig gjøres bedre. Hans trener John Gosden ble beste trener på Royal Ascot.