Toåringene i debut

Skrevet av Birger Christensen,  25.06.2012
Artikkelbilde
Vainqueur 2011

I månedsskiftet juni-juli hvert år dukker en ny årgang opp på Øvrevoll. Det er klart for toåringene, og de syv som stiller til start på Øvrevoll torsdag, blir fulgt med argusøyne. Northern Beauty har løp i kroppen på Klampenborg, og Prince Field tar Bent Olsen med seg til Øvrevoll etter å ha gjennomført et kvalifiseringsløp. Bonusen fra Racing Post frister, og det er forståelig.

Blant de norsktrente blir vi ikke overrasket om noen av løpsdagens håpefulle kommer til å komme i fokus når det drar seg mot storløp. Her er det eiere som har satset litt for å få frem en årgangstopp. Treningsarbeider er en sak, men først når det blir snakk om løp, blir det alvor. I denne omgang gleder vi oss til å se hestene i banen for å danne seg det første bildet av en ny årgang.

Utover toåringene er det de to siste V5-løpene som har størst sportslig interesse. V5-4 er et godt sprintløp for hester ikke så langt under de beste, og finalen har samme klasse hester over 1800 meter. Etter vår oppfatning er denne distansen en av de mest krevende på Øvrevoll, med hele bortre langside, ytre søndre sving samt et langt oppløp. Magic Cloud, Pilgrim, Artie Bucco, Nataniel og Ferrozzo har alle seier som er mindre enn en måned gammel, så her forventer vi et rivende oppgjør.

 

Vårt V5-forslag dekker cirka en promille av det totale rekkeantallet i spillet, men noen annen promille er ikke med i bildet. Sist følte vi at Matauri Pearl var et godt utgangspunkt, denne gang har vi lett med lys og lykt etter et holdepunkt. Det klarte vi ikke, og det skal både teft og litt flaks til for å prikke inn fem rette. Før eventuelle strykninger er det nesten 557 000 rekker, så at tendensen med høye utbetalinger på Øvrevoll vil fortsette, har vi god tro på. På de fem siste løpsdagene er den klart laveste V5-utbetalingen drøyt 36 000, og det har både vært «halve kassa» og utbetaling på fire rette.

Vi minner allerede nå om at de to neste løpsdagene er lørdag ettermiddag 7. juli, samt onsdag 11. juli til lunsj. Vel bekomme.