Svensk i 1000 Guineas?

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2012
Artikkelbilde
Matauri Pearl

Sist torsdag ble det dansk seier i 2000 Guineas. Nå tror vi det er gode sjanser for svensk triumf i 1000 Guineas.

-         Matauri Pearl er en veldig god hoppe. Hun har vært dyktig på hjemmebane, og hun vant lett på Täby i Dianaløpning. Føler meg sikker på at jeg har beste hesten, eneste problem kan være at hun ikke håndterer Øvrevolls spesielle baneprofil, sier trener Fredrik Reuterskiold.

For et par uker siden var Matauri Pearl på Täby. Det var første gang på tur og debut på gress. Dianaløpning, som er den svenske utgaven av 1000 Guineas, ble et lett bytte med Ko Zin som toer. De to er ganske sikkert i toppen også nå.

De seks norsktrente hestene i 1000 Guineas ser ganske jevne ut. Magica von Tryll og Sherrypop har begge kun to løp i kroppen, og vi er litt inne på at de to har mer å gå på. Men uansett kan det bli tøft å slå Matauri Pearl.

Annet løp er Norsk Jockeyklubs Jubileumsløp. 26. juni 1932 gikk det første løpet på banen, og torsdag er det altså nesten 80 år siden åpningen. Stor favoritt til å vinne er Giant Sandman, som har imponert kolossalt i sine to starter i år.

-         Han blir bare bedre og bedre for hver start. Det er sjelden å se en hest være så overlegen i sprintløp. Om det blir regn, gjør ikke det noe, for i forhold til motstanderne er han bare bedre på tung bane. De neste planene er start i Frankrike 8. juli, deretter Polar Cup, før vi reiser ut i verden om alt går vel, forteller Rune Haugen. Han varsler for øvrig at han snart kommer til å prøve seg som kusk i et travløp. Det formelle er unnagjort, så vi får komme tilbake til begivenheten ved nese korsvei.

 

Menyen ved siden av hovedløpene er tiltrekkende. Årets første hekkeløp ser spennende ut, med mange ferske hindernavn. De kvinnelige Fegentri-rytterne har to tøffe løp foran seg, hvor Victoria Allers bør kunne få med seg noen poeng med Bridget Jones og Marimba. Ellers er det gode sprintere i V5-1, hvor Toto-klubben markerer sitt jubileum, og dyktige stayere i V5-finalen. Hoppene har sitt eget løp i tillegg til 1000 Guineas, Øvrevoll Hesteeierforenings Hoppeløp, og i det hele tatt er det virkelig noe for enhver smak. Sesongens mest allsidige meny tror vi faller publikum i smak. Vel møtt.