Sterk dobbel til Olsen

Skrevet av Birger Christensen,  14.06.2012
Artikkelbilde
Jubilance

Trener Bent Olsen hadde en av sine største dager på Øvrevoll torsdag. I et fantastisk flott 2000 Guineas-løp seiret Jubilance foran East Meets West, med Old Pal og Avon Pearl rett bak. Manuel  Martinez satt på vinneren.

-         Jeg kom litt dårlig ut fra start, men det løste seg fint. Utrolig gøy å få ri en så fin hest og gøy å være tilbake i Norge, sa Manuel.

-         Dette ser ut til å være to helt spesielle hester, som det skal bli utrolig spennende å følge fremover. Jubilance kommer nok tilbake til Øvrevoll, mens East Meets West muligens starter i Pokalløb på den danske Derbydagen, berettet Bent. Han vant vårt Guineas i 2008 med Dan Tucket, men en dobbel var enda sterkere kost.

Bent Olsen i vinnerpaddocken med Jubilance

De beste norske var slett ikke dårlige, med Old Pal og Avon Pearl som de beste. Men denne gang måtte de stille seg i skyggen av duoen til Bent Olsen.

 Entangle

Når man venter seg en duell mellom to topphester og får ønsket oppfylt, da er alt topp. Fighten mellom Entangle og Silver Ocean var et slikt løp, med Entangle hele veien litt foran. Det var hennes tredje seier på rad i Polar Mile Cup og den syvende av syv mulige i juni måned.

-         Hun blir bare bedre og bedre. Hun er mye mer voksen enn tidligere. Lanwades Stud Fillies Stakes og Marit Sveaas’ Minneløp er to aktuelle løp, men jeg vurderer å finne et løp et stykke fra Øvrevoll. Tror nemlig hun er god nok i de fleste selskap, og dessuten reiser hun veldig bra, berettet trener Arnfinn Lund.

-         Det må to til for å lage en duell, og Silver Ocean kom svært godt fra sin debut på Øvrevoll. Og takk til begge for opplevelsen av å ha sett topp galopp.

Dicky Mint 

Kvelden åpnet med et noviseløp, som endte i sikker seier for Dicky Mint.

-         En fin type, som jeg tror vil bli riktig bra på litt sikt. Dette var andre seier på to starter i Skandinavia, så det lover bra, mente trener John Nielsen.

 Full Stretch

Full Stretch hadde ikke tjent penger på sine fem første start. I sin andre start på Øvrevoll ble det seier.

-         Planen var å gå i tet, og det klaffet bra. Har kjøpt noen ok hester for en billig penge, og det skal bli spennende å følge dem fremover, sa en fornøyd trener Arne O Karlsen.

Imperial Skylight

Med seieren på Imperial Skylight tok Espen Ski sin første seier siden i fjor høst.

-         Det er klart jeg har ventet på dette. Han er tung å holde i gang, og man må ri hver meter, for han har sine egne meninger, sa Espen om vinneren.

-         Han gikk noen gode løp i fjor også, men ville ikke vinne. Nå viser han større vilje, sa trener Gina Mathisen.

Zafir Zaid

Forrige torsdag var Zafir Zaid knapt slått til annen. Nå ble det seier, og hele trippelen gikk til svensktrente hester.

 Artie Bucco

I V5-4 ble det en skikkelig familieseier. På ryggen av Artie Bucco satt Tina Smith, mens pappa David trener og mamma Kristin eier.

-         Har søkt litt på hva slags løp han skal ha. Det så bra ut i dag, nå prøver vi kanskje på en sprint, sa en fornøyd trener.

Tahayab

Kveldens siste løp ble vunnet av en godt spurtende Tahayab. På ryggen satt Oliver Wilson, som ser ut til å ha et ekstra godt grep på den italiensk-fødte hoppa hos Cathrine Slettemark.

DICKY MINT annen, frem til tet på oppløpet. Holdt unna til sikker seier. RAGAZZO fjerde i svingen, var den eneste som kunne true vinneren. MINK’S AISHA avsluttet bra til tredje, mens SECOND FLOOR ga seg en del fra tet i svingen. SONG D’AMOUR var med til litt inn i oppløpet, hadde da gjort sitt beste. Grei spurt til fjerde av VORTEX.

 

ENTANGLE tet. Fikk sin hardeste konkurrent opp til seg 200 meter fra mål, holdt seg foran helt til målstreken. SILVER OCEAN lå som et frimerke på lederen. Kjempet flott, men kom aldri forbi. GULAPA, fjerde, spurtet best av de øvrige til tredje. NONE SHALL SLEEP annen-tredje til oppløpet, kunne ikke forsvare stillingen.

 

FULL STRETCH fremme i tet, annen i siste sving. Kom sterkt tilbake til karrierens første seier. ARTISTIC LIGHT tok det pent i første halvdel. Dukket opp før veien og så ut som en vinner. Dog bra til annen. MAMALOCA mye av det samme med en sterk spurt 200 meter igjen. Fin tredje. HUMBLE STAR ledet ut på oppløpet, kunne ikke helt forsvare seg. Heller ikke AQUA LAD kunne forsvare posisjonen.

 

Et løp hvor det skjedde lite underveis. Trippelhestene var de samme tre hele veien. IMPERIAL SKYLIGHT førte hver meter og holdt unna helt til mål. SOUL OF GOLD og SHOW OF FAITH var de nærmeste hele veien, og førstnevnte nærmet seg vinneren en del på slutten.

 

ZAFIR ZAID midt i feltet. Slet litt med å finne en åpning, men da luken kom, avgjorde han greit. LUCKY LUCIONI kom fint midt på oppløpet og så skummel ut. Bra annen. CHORUSSO hadde samme opplegg som annenhesten, mens PANNACOTTA og BEAUTIFUL ga seg fra front.

 

ARTIE BUCCO innledet forsiktig. Kom til syne først 300 meter fra mål, spurtet til sikker seier. MARKED BY ZORRO også avventende, spurtet veldig bra til annen inne i banen. SAINT SEBASTIAN satte inn et støt langt ute i banen. Så farlig ut, men det buttet litt siste 100. Dog god tredje. I siste sving var FIGHTING SPIRIT, FAIR FLAIR og OTAMA OBAMA førende, men de kunne ikke helt holde skansen.

JUBILANCE fjerde. 200 meter fra mål satte han inn et støt, som holdt helt til streken. EAST MEETS WEST tet, annen i svingen. Gikk flott helt til mål og sørget for dobbelt dansk. OLD PAL tredje, kjempet flott og var ikke mye slått. FUNINTHESAND tet til litt ut på oppløpet, holdt greit. Bra spurt til fjerde av AVON PEARL, heller ikke mye slått.

 

TAHAYAB var ikke så synlig før det var igjen 200 meter. Da kom hun med en flyvende avslutning til seier. Flott spurt også av LOIRE til annen, mens LASTBUSTOWOODSTOCK var fremme hele veien. AYLAR var fint fremme innvendig, men denne gang holdt det ikke helt inn.