Sikker seier til Vainqueur

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2012
Artikkelbilde
Vainqueur

-         Hadde håpet å kunne starte Vainqueur i Dansk Derby, men det gikk ikke. Nå blir det kanskje Skandinavisk Mesterskap som neste oppgave, antydet Wido. Han ble skandinavisk mester for toåringer i fjor, og det er ikke så ofte at en hest tar begge titlene.

Prince Field

Bonus i første start

Årets første toårsvinner på Øvrevoll i 2012 heter Prince Field. Som i 2000 Guineas to uker tidligere, kom våre danske venner opp med en duo som satte hjemmelaget på plass. Northern Beauty sørget for en dansk dobbel denne gang.

Trener av Prince Field er Bent Olsen, som også tok seg av Guineas. Denne gang ble Bent hjemme, men fikk rask beskjed om at seieren på 36 750 kroner samt bonusen på 10 000 pund fra Racing Post var vel i havn. Med alle de sterke norske innsatsene i Sverige og Danmark i juni, er det bare rett og rimelig at våre naboer tar med seg litt hjem når de er på Norges-tokt.

 Kid Creole

Maidenløpet ble en herlig fight mellom Kid Creole og Camomilla med knepen seier til førstnevnte.

-         Det har vært problemer på stallen, men det ser ut til å løsne nå. I og med seieren, må jeg endre litt på planene for Kid Creole fremover, beretter eier og trener Wido Neuroth som var tilbake i vinnerpaddocken en snau time senere for å ta i mot Vainqueur.

 Like A Charm

Like a Charm holdt unna for Imperial Skylight og ble kveldens første V5-vinner.

-         I dag var det rette betingelser, hun skal ha gressløp med feste i banen. Banen var perfekt, og da viste hun litt av det hun kan, sa trener Henrik Engblom, som ble dobbeltvinner da Moorland Boy vant seiret i V5-4. Han gikk bra sist i Gøteborg og trives på Øvrevoll, særlig på gresset.

Moorland Boy

Assertion

Peter Jardby hadde tatt turen med Assertion, som vant her oppe for nokså nøyaktig ett år siden.

-         Han ser ut til å trives på Øvrevoll, så det er godt mulig vi kommer tilbake, sa Jardby.

-         Selv om det har vært mye som ikke har fungert på stallen med virus og dess like, er tydeligvis Marked by Zorro i form. Det er jo moro at noe går bra, sa trener Annike Bye Nunez.

Marked By Zorro

Kveldens fjerde seier til en svensktrent hest kom i amatørløpet, da Rambo’s Cinderella var helt suveren.

-         Hun er ikke enkel i trening, men Anna (Pilroth) gjør en flott med henne, sa Bodil Blomquist om hesten som har vært på trippel hver gang i år på seks starter.

Rambos Cinderella 

PRINCE FIELD tredje, frem til lederen 200 meter fra mål. Holdt ganske sikkert unna. NORTHERN BEAUTY bra fremme. Avsluttet fint til annen etter å ha gått litt hit og dit. Bra spurt til tredje av MILL MARIN, mens TWISTEDLITTLESTAR var med i striden til det gjensto mindre enn 100 meter, stoppet litt helt på slutten.

 

KID CREOLE sjette, ikke så langt bak teten. Kom frem i en spurt ute ved gjerdet og nådde akkurat frem på streken. CAMOMILLA fulgte mye av den samme ruten som vinneren. Kjempet voldsomt helt frem til målstreken. Sterk spurt av RED NIBBLE til tredje. KLANG VALLEY og ROCKINGER førte an til oppløpet, førstnevnte holdt bra til fjerde.

 

LIKE A CHARM fjerde, holdt den plassen i svingen. Gikk innvendig og hadde et grep ved veien. Holdt unna helt til målstreken. IMPERIAL SKYLIGHT holdt seg mer moderat i feltet denne gang. Spurtet sterkt ute ved gjerdet til annen. MR MELODYCLUB annen, tredje i svingen. Holdt farten bra. MISSISSIPPI og FENDI vel fremme, kunne ikke svare de fremste.

 

VAINQUEUR i baktroppen på bortre langside. Lett gående tidlig på oppløpet, gikk fra siste 200 til sikker seier. CRAZY femte-sjette. Hadde en god spurt å by til sikker annen. Også bra avslutning til tredje av SAN SIRO LADY. FRU JOHNSEN og JOUYE fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt aller beste.

 

ASSERTION tidlig i tet. Holdt seg fremme hele veien og vant enkelt. ALICIA ISLAND annen det meste av veien, så også i mål. WALNUT LODGE sjette, avanserte fint fremover, tredje i mål. DELILY holdt stand til oppløpet, hadde da gjort sitt beste.

 

MOORLAND BOY tredje tidlig, så også i svingen. Avgjorde en tett strid kort før mål. ZAPHIR med fremme ute i banen. Litt tilbake, men kom sterkt igjen siste 200. Ikke mye slått. MAJESTIC MAX spurtet bra til tredje, men full klaff sitter et stykke inne. MERSEYSIDE STAR og TAHAYAB førte an, men begge hadde brent litt for mye krutt. Bra spurt til fjerde av SONG D’AMOUR.

 

MARKED BY ZORRO lå avventende, ikke langt bak de fremste. Kom frem ved veien og var snart klar av de øvrige. Sterk spurt til annen av AZINCOURT, mens ARTIE BUCCO også kom frem til tetbildet 200 meter fra mål. Holdt bra til tredje. WATTAN, MAGIC CLOUD og OTAMA OBAMA førte til ut på oppløpet.

 

RAMBO’S CINDERELLA tet. Hadde et stort forsprang hele veien og tok kveldens mest overlegne seier. SURFER fjerde i svingen, nærmest vinneren det meste av oppløpet til klar annen. Fin spurt til tredje av OMINSKY, mens NAJA spurtet bra fra sisteplass. MAHOGNY MAN og CARNET APACHE nærmest vinneren til oppløpet, hadde ikke så mye mer å by på.