Omoto Sando til topps

Skrevet av Birger Christensen,  18.06.2012
Artikkelbilde
Foto Stefan Olsson

Omoto Sando er blitt ni år gammel, men alderen ser ikke ut til å tynge. Søndag ble det en sikker seier i Svensk Champion Hurdle og 100 000 svenske kroner i premiesum. Arnfinn Lund og hans team har gjort en flott jobb med å holde humøret på topp på vinneren, til glede for eier Nils Petter Gill. Men også til glede for Henrik Engblom. Den dyktige svensken red et nytt flott løp på Omoto Sando. En halv runde fra mål angrep engelske Knight Valliant sammen med fjorårsvinneren Nuevo Leon, men Omoto Sando kjempet som en løve og vant greit.

-         Det er ikke rart man blir litt rørt når man får ri en slik kjempe. For en utrolig fighter, sa Engblom om hesten som nå har to seire og en annenplass på de tre siste årene i Champion Hurdle.

Se løpet her

I amatørløpet ble Aase Marie Brown nummer to på Mahogny Man, mens Silja Støren ble fjerde på Russian Roulette. I det siste løpet ble Monfalcone fra Rune Haugens nummer tre i et steeplechase.

Bilder fra løpsdagen her.

Grand National gikk i år uten norsk deltakelse. Den tyske treneren Elfie Schnakenberg hadde to hester til start og fikk en dobbel med Alanco og Gelon. Cevin Chan satt på vinneren, og Schnakenberg tok sin tredje seier i løpet på de siste fire årene.

 

 

Kort om 1000 Guineas

Det første 1000 Guineas på Øvrevoll ble ridd i 1969. Vinner var Carnaby Street, i trening hos Arnfinn Lund. Første gang Wido Neuroth vant løpet var i 1980 med Sister Sala. Totalt har de to vunnet løpet syv ganger hver, mens ingen andre trenere har mer enn to seire. Janos Tandari topper blant jockeyene med fem seire. Blant dagens aktive kan Fredrik Johansson ta sin tredje seier og nå opp til tredjeplass på listen.

Fem hopper har gått fra seier i 1000 Guineas til å vinne Norsk Derby et par måneder senere. Disse fem er verdt å nevnes, for det må en skikkelig topphest til for å ta med seg begge disse løpene: Abaris (1972), Misty (75), Colonia (90), Kimola (02) og Theatrical Award (08) er alle kjente navn for personer som har vandret noen år på Øvrevoll.