Notiser fra helgen

Skrevet av Birger Christensen,  04.06.2012
Artikkelbilde
Victoria Allers vant i Tyskland

Trippel Olsen

Den danske championtreneren Bent Olsen hadde tre hester til start i Jydsk Derby i Århus lørdag. Han tok med seg hele trippelen hjem til København og over 265 000 av premiesummen på 295 000 danske kroner.

Seieren gikk til Jubilance (Rafael Schistl), som sikkert slo favoritten East Meets West (Jacob Johansen). Tredje ble Releasethecracken, som hadde Espen Ski på ryggen. Michael Taylor-trente Our Romeo endte i det slagne felt.

Neste torsdag (14.juni) går Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll. Alle de tre hestene til Bent Olsen står igjen i løpet, og de to beste kommer temmelig sikkert til å kjempe helt i toppen.

 

Nesten i Gøteborg

Wido Neuroth hadde to hester til start i Gøteborg søndag. Red Colori var mye slått, men med Maraboux Javilex (Shane Karlsson) var det nær ved at det var blitt seier. Hidden Treasure (Martin Rodriguez) ledet, men Maraboux Javilex kom i en luke innvendig. På målstreken skilte det svært lite.

I amatørløpet ledet Silja Støren på ryggen av Extreme North i det lengste. På det siste galoppsteget kom imidlertid Hidden Treasure (Mikaela Jahreskog) frem og knep seieren.

Dette var årets første løpsdag på Gøteborg, som 13. juli feirer ti år.

 

Victoria Allers vant løp i Tyskland

Victoria fikk en flott dag på banen i Mannheim utenfor Frankfurt, der hun var for å ri to Fegentriløp. Hun vant araberløpet over 2500 meter gress på hesten Badjy, og i løpet for fullblodshetser over 1600 meter gress ble hun tredje på hesten Pythonga. Victoria har ett tett Fegentriprogram i disse dager og allerede torsdag 7. juni setter hun kursen mot USA og tre Fegentriløp der. 21. juni er det to Fegentriløp for jentene på Øvrevoll og 24. juni er det to nye løp i Köln. Victoria ligger nå på en fjerdeplass i Fegentrisammendraget etter rytterne fra Tyskland, Italia og Sverige.