Norsk helaften på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  06.06.2012
Artikkelbilde
Sir Lando - foto Stefan Uppstrøm

 Bilder fra løpsdagen finner du her

 

V65 løpene kan du se her:

Norsk galopp opplevde en av sine største dager på Täby tirsdag. 1 981 750 svenske kroner løp de norske hestene inn, og i de tre store løpene for eldre hester ble det så nær storeslem som mulig.

I Stockholm Stora Pris tok de norske hestene hele premiepotten på 1.2 millioner. Og aller best gikk det for Sir Lando.

-         Det har vært en del stang ut, men Sir Lando har også møtt knallhardt selskap. Jeg mener at han er Skandinavias beste hest, nå fikk vi i hvert fall vist at han duger. Om en måned blir det enten Walter Nilsens Minneløp på Øvrevoll eller et storløp i Hamburg, berettet en glad trener Wido Neuroth.

-         Jeg fikk en fin rygg på Without Fear, og det klaffet bra hele veien. Dette var roligt, mente Fredrik Johansson. Det er en stund siden Neuroth – Johansson – Stall Perlen har kunnet juble etter et storløp, nå klaffet det endelig.

Without Fear var flott toer i første møte med den eldre eliten, mens Bank of Burden, Tertullus og en positiv Touch of Hawk bidro til storeslem.

I Täby Vårsprint fikk vi se en strålende opplagt Giant Sandman. Da Rafael Schistl satte fart ut på oppløpet, ble det snakk om en ren utklassing. Gledelig nok holdt Hansinger unna for de øvrige og sørget for norsk dobbel.

-         Jeg måtte slanke meg 16 kilo i vinter for å kunne fighte med Giant Sandman i trening. Samtidig som han kan være skikkelig tøff, er han ofte snill og grei. Dette er et lite eventyr, og det skal bli moro senere i sommer, mente trener Rune Haugen.

Som vanlig ble hoppeløpet Bloomers Vase et norsk mesterskap. Entangle ble brakt tidlig til tet av Jacob Johansen, og Lund-hoppa holdt sikkert unna for La Zona. Grafitti sørget for at hele trippelen ble norsk.

I tillegg ble det seier til River Landing (Pål Nordbye) og Court Circle (Haugen). Skoger-treneren fikk også annen med Gatling Gun og Theoderich, mens det ikke gikk så bra i de to klassiske løpene. Diana og Jockeyklubbens Jubileumsløpning ble vunnet av henholdsvis Matauri Pearl og The Kicker.

 

RESULTATER SVERIGE KLIKK HER