Knalldag på Täby

Skrevet av Birger Christensen,  30.05.2012
Artikkelbilde
Tertullus 2011. Foto Stefan Olsson

Kommende tirsdag er det en skikkelig stordag på Täby. Det er flust av norske hester å spille på, med V65 og spill fra Norge.

Klikk her for program

Stockholm Stora Pris er uten tvil den største godbiten. Seks av ti hester i feltet er norsktrente. Tertullus (Rune Haugen) har vunnet løpet de to siste årene og går for en sterk trippel. Wido Neuroth mønstrer duoen Sir Lando og Touch of Hawk, mens Arnfinn Lund kommer med fjorårets 3-årsstjerne Without Fear. Fra stall Niels Petersen er Bank of Burden på plass, og den siste i den norske sekstetten er Palermo (Cathrine Erichsen).

I Täby vårsprint skal Giant Sandman (Haugen) bevise at han er Skandinavias beste sprinter. Med i feltet er også Hansinger (Erichsen og Livigno (Cathrine Slettemark).

To klassiske løp skal vi også gjennom. Dianaløpning og Jockeyklubbens Jubileumsløpning tilsvarer våre 1000 Guineas og 2000 Guineas. I hoppeløpet er de norske håpene Grey’s Electra (Haugen), Second Floor (Erichsen), Fool too Cool (Petersen) og Extricate (Lund). Cassano (Neuroth) og Easy Come Easy Go (Lund) ser ut til å være gode kort i det åpne oppgjøret.

Våre beste hopper pleier å ta med seg det meste av premiene hjem. I Bloomers Vase tror vi Entangle (Lund), La Zona (Neuroth), Grafitti (Petersen) og Fair Flair (Pål Nordbye) bringer en pen slump svenske kroner over grensen.

I rammeløpene er Theoderich, Mink’s Aisha, Court Circle, Rago, Vainqueur, Gatling Gun og River Landing de norske håpene.

Program og mer info finner du ved å klikke her