Klassiker med kvalitet

Skrevet av Birger Christensen,  11.06.2012
Artikkelbilde
Old Pal

To oppgjør vekker interessen utover det vanlige torsdag. 2000 Guineas er sesongens første klassiker på Øvrevoll, og i Polar Mile Cup ser vi frem til en duell av høy klasse.

Bent Olsen har en stall med mange topphester på Klampenborg. For fire år siden ble det seier i vårt Guineas med Dan Tucket, som senere på året også vant St Leger. Nå tar han like godt med seg en duo, som begge ser skumle ut.

-         De møtte hverandre i Jydsk Derby i Århus 2. juni, og da var Jubilance best. Det var egentlig ikke så overraskende, for den spesielle baneprofilen der passet utvilsomt ham best. Jacob Johansen red East Meets West den gang, og han gjør det samme igjen. Øvrevoll med sitt lange oppløp vil nok være en langt bedre bane for East Meets West. Jeg tror formtall 87 er omtrent det de er gode for og er glad for å ha to gode kort til løpet, sier Bent.

Vi har innstilt øret på dansk og fortsetter derfor med Niels Petersen. Han har tre hester i Guineas og en av favorittene i Polar Mile Cup.

-         Old Pal skal være klart best i min trio i Guineas. Det er Derby som er det store målet, men jeg mener han skal være med helt fremme også nå. Det har sett bra ut etter seieren 17. mai, og det blir spennende å se ham i løp igjen. Proud Cash Flow jakter normalt premie, mens Notnowhoney må ha mye regn for å ha noen mulighet. Når det gjelder Silver Ocean, er dette utvilsomt en topphest. Jeg har selvsagt stor respekt for Entangle, og for min hest er det første start på Øvrevoll. Men kamp bør vi kunne gi Lunds flotte hoppe, mener Niels.

Den verste motstanderen til de vi har nevnt i Guineas, er nok Bomar. Var satt tilbake av en hovsprekk, nå er han nok helt i toppen. Trolig er vinneren nevnt, men helt sikre er vi ikke. For eksempel er det lov til å håpe at Holiday Reading vil gå frem med et løp i kroppen. Folkehesten vil bli fulgt av mange på torsdag.

Vi var innom Entangle, som vi tipper foran Silver Ocean. Hun har vunnet dette løpet de to siste årene og satte i fjor en knallsterk banerekord. Dessuten har Entangle startet seks ganger i juni i sin karriere og vunnet alle seks! Tross det lille feltet gleder vi oss stort til årets utgave av Polar Mile Cup.