Flott Voterløpning

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2012
Artikkelbilde
Bomar til Jægersro

Lørdag er det en spennende løpsdag på Jägersro. Desidert størst interesse knytter det seg til Voterløpning, oppkalt etter vinneren av det første svenske Derby i 1918. Dette løpet var for øvrig den eneste gangen Without Fear ikke vant i fjor.

Selv om distansen kun er 1730 meter, er ofte flere av Derbyfavorittene ute i Voterløpning. Wido Neuroth tar med seg trioen Bomar, Funinthesand og T Bag, mens Niels Petersen er på plass med Proud Cash Flow. Verst imot de norske er trolig Sir Freddie, som en del regner som Derbyfavoritten seks uker før det store slaget.

 

Lørdag også på Øvrevoll

 

Det er galoppløp på lørdag ettermiddag i hele juli. 7. juli er det Øvrevolls tur, med Walter Nilsens Minneløp som det store høydepunktet. Det legges opp til en samkjøring med Klampenborg, slik at det blir avviklet 15 galoppløp på to og en halv time.

Vi kommer selvsagt tilbake til løpene på Øvrevoll etter starterklæringen på mandag, men tar bare med at Walter Nilsens Minneløp ser ut til å bli et kanonløp. Sir Lando, Without Fear, Bank of Burden, Manchester og Touch of Hawk er en sterk norsk kvintett, og engelske Eternal Heart en interessant outsider. Det er ikke gitt at alle de nevnte kommer til start, men et flott løp blir det helt sikkert.