Sir Lando en superstjerne

Skrevet av Birger Christensen,  09.07.2012
Artikkelbilde
Thea Hofossæter

 Sir Lando het lørdagens store beholdning på Øvrevoll. I Walter Nilsens Minneløp pulveriserte han all motstand, som besto av hele den skandinaviske eliten. Syv lengder var det ned til gode Without Fear, som også var toer bak Sir Lando på Täby for en måned siden. Wido Neuroth, Fredrik Johansson, Bente og Magne Jordanger har noe helt ekstra å se frem til om Sir Lando får vær frisk. Tror vi.

-         Han er blitt mer voksen, mer moden i hodet. Nå blir det Grosser Preis von Berlin om to uker (gruppe 1), før vi stiller siktet inn mot Marit Sveaas’ Minneløp på Derbydagen. Kanskje har vi en hest som kan vinne gruppe 2 eller aller helst gruppe 1, undret en svært godt fornøyd trener Wido Neuroth.

Without Fear og Bank of Burden var nærmest vinneren over mål, men denne gang måtte de spille annenfiolin tross gode innsatser.

 Jubilance

Treårsløpet, som var første løp i V65, var tempofattig til å begynne med. Jubilance, som vant 2000 Guineas midt i juni, hadde full kontroll over sine konkurrenter og vant enkelt.

-         Dette er en veldig bra hest, som jeg tror vi skal få mye glede av fremover. Nå blir det trolig Golden Mile på Klampenborg, men det blir nok helt sikkert en tur eller to til på Øvrevoll også, sa den dyktige treneren Bent Olsen. Han kunne også glede seg over at toåringen Smartinblack vant på Klampenborg ti minutter etter at Jubilance var i mål . Vi gleder oss til gjensynet med Jubilance.

Chips O Toole

I Øvrevoll Sprint Cup ble det seier til Chips O’Toole.

-         Han ble operert før jul, men nå er han tilbake i slag. Vi kommer tilbake på Derbydagen, sa deleier og trener Elisabeth Gautier.

 Cavallina

Lørdagsløpene ble innledet med et krevende stayerløp over 2830 meter. Overraskende for de fleste ble det seier til Cavallina, som vant til den høyeste vinneroddsen på Øvrevoll på flere år.

-         Hun likte distansen og underlaget, og dessuten red Tina Smith et veldig godt løp, sa trener Isidro Vergara om hoppa som vant sitt første løp i sin start nummer 17.

Illusive Spirit

Illusive Spirit ble en overraskende vinner av V65-2. Seieren var den første for Jack Wright, og den andre for Illusive Spirit.

-         Han har vært droppet en del i handicap, og banen har dessuten vært for rask for ham. Nå passet det med en seier, sa en elegant og festkledt trener Hallvard Soma.

Kings Dancer

King’s Dancer sesongåpnet med en fin tredjeplass på 17. mai.

-         Men han har som flere av mine hester slitt med sykdom. Heldigvis ser det verste ut til å være over. King’s Dancer hopper  bra, så det blir nok snart et hekkeløp, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Sweet Baby Jane

Sweet Baby Jane hadde en flott sesong i 2010, med seieren i Norsk Oaks som høydepunktet. I fjor startet hun ikke en eneste gang, men er nå kommet sterkt tilbake.

-         Det gleder meg utrolig mye å se Sweet Baby Jane tilbake i så fin skikk. Nå blir Erik O Steens Minneløp på Derbydagen neste store oppgave, beretter trener Arnfinn Lund.

 

Bittersweet tok fem seire tidlig i fjorårssesongen, og hun lå lenge an til bli mestseirende hest på banen. Nå hadde hun ikke startet siden april, men nå var hun tilbake i seiersform.

Ominsky

Amatørløpet ble vunnet av Ominsky med Thea Hofossæter som makker.

-         Har kjempet lenge for denne seieren, men dette smakte godt, sa Thea om sin første seier på hesteryggen.

 

Samarbeidet med Klampenborg gikk meget bra, men kanskje var V65-omsetningen nokså skuffende. Ingen jockey eller trener vant dobbelt i løpet av de ni løpene på Øvrevoll.

CAVALLINA avventet lenge et stykke bak. Kom frem 300 meter før mål og koblet et lite, men sikkert grep. ARTISTIC LIGHT også rolig til å begynne med. Gikk innvendig og spurtet sterkt til annen. EQUITO HILL tredje det meste av veien, holdt farten bra. FULL STRETCH og ALADAR førte an til oppløpet, sistnevnte holdt best av de to. ENTOURAGE avanserte i siste sving og så skummel ut, klarte ikke å fullføre i samme stil. Fin avslutning av LITTLE JAZZ

 

JUBILANCE utvendig leder, til tet på siste bortre. Kontrollerte det hele til lett seier. OLD PAL femte, tredje i siste sving. Var klart nest best, men kunne ikke utfordre vinneren. AVON PEARL klarte tredje, men måtte fighte litt for å holde unna for en positiv ROCKINGER, som spurtet fint. NOTNOWHONEY holdt også klart godkjent.

 

ILLUSIVE SPIRIT lenge i baktroppen. Kom med en voldsom spurt ved gjerdet og nådde akkurat frem til seier. LIBERTY CASH tet, ned på annen en kort stund, overtok og så ut til å kunne vinne. Men de siste 100 ble nok en gang litt for tøffe. Bra spurt av tredje til AZZAH. PANNACOTTA kom i stor fart mot svingen, overtok ledelsen, men ga seg en del på oppløpet.

 

KING’S DANCER ikke så langt bak, femte i svingen. Overtok ute ved gjerdet da det gjensto 300 meter og så klar ut. Ble nesten fanget på streken. MAMALOCA lenge et stykke bak. Kom med en voldsom finish og var kun slått med minste marginal. ARTIE BUCCO godt gående 200 meter fra mål. Holdt farten til tredje. HAYLEY CROPPER og MADAM MARKIEVICZ førte an til oppløpet, da var det verste gjort. Godkjent til fjerde av MISS KITTY GREY.

 

SWEET BABY JANE frem som tredje i siste sving. Fikk et grep midt på oppløpet og vant enkelt. VAMP klart sist til oppløpet. Satte inn en frisk spurt og nådde helt frem til annen. FAIR FLAIR dro avgårde i tet. Ble hentet inn, men holdt bra til tredje. HALF PINT BILL annen i siste sving, ikke noe ekstra på oppløpet.

 

SIR LANDO midt i feltet, avanserte litt på bortre langside. Annen i siste sving. Satt stille til veien, stakk fra til suveren seier. WITHOUT FEAR relativt beskjedent plassert. Nærmet seg tetbildet tidlig på oppløpet, klar annen i mål. BANK OF BURDEN femte i siste sving, spurtet bra til siste trippelplass. PALERMO førte an, holdt stand til midt på oppløpet. TOUCH OF HAWK på det jevne til fjerde.

 

CHIPS O’TOOLE tidlig fremme i tet. Holdt stand hele veien og vant relativt sikkert. MAJESTIC MAX og LISSELAN CASTLE avsluttet meget bra til plassene nærmest vinneren. LIVIGNO og EDGE OF ETERNITY var tidlig fremme, kunne ikke forsvare seg helt inn. THE ONE AND ONLY bra med til veien, ga seg litt.

 

BITTERSWEET tidlig til tet. Holdt seg foran hele veien til sikker seier. MARKED BY ZORRO tapte en del ut fra start. Jobbet seg sakte fremover, klar annen. AQUILA FLYER tredje mye av veien. Holdt plassen helt frem til målstreken. FIRTS CHOICE fint med til oppløpet, ga seg en del.

 

OMINSKY fremme i tet hele veien. Ble angrepet, men holdt unna helt til målstreken. BILLSSON avventet til oppløpet. Kom midt i banen og var meget knapt slått. KIRLIA femte, avanserte fremover og knep tredje. TALWANDA ga seg på slutten, mens RAMBO’S CINDERELLA var med fremme, men uten det store stinget denne gang.

Seier til Madeleine

Madeleine Haugland red to løp i Ole Larsen Young Rider-serien på Gøteborg søndag. Etter et flott ritt, hvor Madeleine fant en luke innvendig, kunne hun vinne på 23-oddseren Lucky Lucioni, som trenes av Lennart Jarven. Med Yamaguchi ble det en plass i baktroppen med en hest som ikke har vist noe på et par år.