Gull til Silver Ocean

Skrevet av Birger Christensen,  02.08.2012
Artikkelbilde
Silver Ocean

 

Silver Ocean vant årets utgave av Polar Cup. I en herlig fight med Giant Sandman og Hansinger klarte Silver Ocean å holde unna. Til tross for at feltet var lite, fikk vi oppleve stor sport.

-         Han hadde gått så bra på 1400 meter i Dubai, at jeg ikke var redd for distansen. Derimot fryktet jeg den tunge banen, men som mange topphester behersket han underlaget også, sa seirende jockey Per-Anders Gråberg.

-         En flott prestasjon, for Giant Sandman er virkelig god. Så det å slå ham var stort. Nå blir det trolig Marit Sveaas’ Minneløp som neste oppgave, la trener Niels Petersen til.

-         Moro å lykkes med et slikt kjøp. Nå får jeg kanskje to hester i Sveaas-løpet, sa Nils Petter Gill og hadde Without Fear i tankene.

Giant Sandman og Hansinger gikk begge flotte løp, førstnevnte ga tross alt vinneren to kilo. Og etter gruppeløp nummer 25 på Øvrevoll er det fortsatt 25 firbente som har vunnet.

 Jubilance

Jubilance med «stolpe»

Å ha stolpe i raden, betyr at programraden med de fem siste startene kun består av ett-tall. Etter seieren i Derby Trial kunne vinneren notere seg for en slik stolpe. Dessverre er han ikke meldt i Derby.

-         Han vant over 2200 meter i Århus, men jeg var slett ikke sikker på at han ville klare distansen på en tung Øvrevoll-bane. Dette er en riktig veddeløpshest, kunne trener Bent Olsen konstatere. Og selv om det ikke blir Derby, kommer han med Jubilance på Derbydagen.

-         -Har lyst til å møte eliten i Marit Sveaas’ Minneløp. Det skal bli skikkelig spennende å så hvordan han står i en slik sammenheng, sa Olsen.

Old Pal ble annen og er utvilsomt en av favorittene til Derby om drøyt tre uker.

 

Sweety 

Toårsløpet ble lett vunnet av debuterende Sweety. Som sin mor Vista Hermosa viste hun stor fart og vant svært så greit.

-         Hun har vist talent i trening, så vi hadde visse forhåpninger. Svingen gikk fint, og på oppløpet ble det slik vi hadde håpet, sa trener Cathrine Erichsen.

-         Sweety er meldt i Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen, og det blir vel trolig den neste starten for henne, sa Cathrine.

15 urutinerte toåringer med sving var forbundet med litt spenning. Noen av hestene brøt litt ut i svingen, men som helhet gikk løpet svært brukbart.

Hope On Earth

Hope on Earth hadde en fin oppgave i maidenløpet. Det ble en enkel seier.

-         Denne seieren har jeg ventet lenge på. Hope on Earth har nok tidvis vært ute i litt for hardt selskap, men denne gang vant hun i hvert fall enkelt, berettet trener Jens Erik Lindstøl.

 Fuego

-         Fuego fikk beskjed om at han kom til å bli ridehest om han ikke vant i dag. Det hjalp, og han spurtet inn til en fin seier, sa Sara Slot om familiehesten. Sara vant forrige torsdag med Mamaloca, så utfluktene har vært positive den siste tiden.

 Bittersweet

Pål Jørgen Nordbye har gjort en flott jobb med Bittersweet. Fem seire i fjor, nå ble det den tredje for sesongen.

-         Etter at hun kom tilbake for en snau måned siden, har det gått veldig bra. Kanskje kan det bli fem seire i år også, intet er umulig, vurderte Nordbye.

Marked by Zorro var først i mål i V5-finalen, men ble disket da han startet med blinkers uten at det var oppgitt. Dermed gikk seieren til Hot Wing, noe turbetont.

Hot Wing

Great Choisir tok seg av amatørløpet etter et godt ritt av Sergio Martin Pacheco. Vinneren har stått betydelig høyere i formtall enn han gjør nå, så han kan være verdt å følge fremover.

Great Choisir

Med annenplassen til Lea Olsen på Zavann Zaid, ble hun vinner av Back on Track-serien.

SWEETY litt sen start, snart fremme som fjerde-femte. Tjente litt på en bedre sving enn mange av konkurrentene. Gikk et flott oppløp til sikker seier. FREDDE også brukbart med. Avsluttet best av hestene ute i banen til annen. ROCK THE BOAT annen, til tet i svingen. Holdt farten fint til tredje. SWEET AS CANDY og MADAME MEDUZA raske fra start, tapte en del i svingen.

 

Et løp hvor de beste holdt posisjonene hele løpet. HOPE ON EARTH tidlig i tet, vant enkelt. RAGO opp på annen før svingen, nærmest vinneren resten av løpet. TABASCO klar tredje, holdt også den posisjonen til mål. Bra debut av HEAVENLY SPICED til fjerde. COURT CIRCULAR tapte en god del i starten, gikk bra etterpå.

 

JUBILANCE tidlig til tet. Kontrollerte fra front til sikker seier. OLD PAL femte, fjerde i siste sving. Fikk det litt trangt i en luke, men kom frem til klar annen. AVON PEARL fremme hos lederen. Kunne ikke svare siste 200, men var godkjent til tredje. Greit løp til fjerde av ROCKINGER.

 

FUEGO femte, etter hvert frem til tredje. Spurtet fint og sikret livets første seier. FACALANI i baktroppen. Avsluttet fint og ble klar annen. Fin spurt til tredje av SUNCELEB. ONE ledet klart, dro fra de øvrige på siste bortre. Stoppet siste 200 og måtte nøye seg med fjerde. MAHOGNY MAN annen, intet ekstra å by på.

 

SILVER OCEAN fjerde, annen i svingen. Gikk ut til gjerdet og hadde hele tiden et lite grep. Holdt seg foran til mål, vant relativt sikkert. GIANT SANDMAN fjerde i svingen. Angrep vinneren, men kom aldri helt opp på siden. HANSINGER tet. Gikk smart innvendig ut på oppløpet, leverte et strålende løp til tredje.

 

BITTERSWEET tet, holdt seg foran hele veien til sikker seier. HIGH DESIRE annen, prøvde seg mot vinneren, men måtte nøye seg med annen. MISS KITTY GREY fulgte fint på de to fremste, ikke langt fra annen. Samme trippel i mål som i svingen, sjelden i et så stort felt.

 

HOT WING femte i svingen. Nærmet seg vinneren, men måtte nøye seg med annen. Fikk seieren i etterkant. Bra avslutning til av AZINCOURT og SAN JEREMIANO, oppflyttet til annen og tredje. MAGIC CLOUD og CULTURAL DESERT fremme til svingen, sistnevnte holdt ok til 100 meter gjensto.

MARKED BY ZORRO tredje, annen i svingen. Gikk frem til seier, men ble disket.

 

GREAT CHOISIR fint med som annen. Klart best i finishen, vant enkelt. ZAVANN ZAID frem midt på oppløpet, endte nærmest vinneren. ZAFIR ZAID Spurtet bra til tredje, mens EMMA ledet klart til midt på oppløpet.