Zegna og Ski i Oaks

Skrevet av Kristin Arnkværn,  09.08.2012
Artikkelbilde
Zegna

Årets andre klassiker for hoppene, styrkeprøven Oaks, var et svært åpent løp. Trener Fredrik Reuterskiøld tok seg av 1000 Guineas med 3-års stjernen Matauri Pearl. Denne gangen sendte han ut den mindre meriterte Zegna, som viste seg oppgaven verdig. –Hun har bare startet fem ganger, for vi har hatt noen problemer med henne, og vi har brukt tid. Det er en god hest som står hele dagen, kunne assisterende trener og tidligere Champion jockey Susanne Berneklint fortelle. Espen Ski var svært fornøyd med sin nye firbente venninne etter seieren. – Hun var superfin og gjorde alt riktig hele veien, veldig profesjonell og kunne jobben sin selv om hun ikke har så mye rutine, sa han etter en gledelig klassisk triumf. Det er ingen tilfeldighet at Zegna nå viste klasse. Hennes bror Zenato vant Svensk Derby i 2004, og hun har også en søster i trening hos John Gosden med 110 i TF. Hederlig innsats av de to norsk-oppdrettede hoppene Sienna og Camomilla som som tok seg av de to neste plassene på pallen.

Mill Marin

Torsdag var en kveld for hoppene, og det første oppgjøret var for de 2-årige. Her viste Wido Neuroth frem ei flott hoppe etter Pivotal. En hingst som produserer den ene stjernehoppen etter den andre. Mill Marin avsluttet lynraskt under Jan-Erik Neuroth, og her har Stall Perlen skaffet seg enda en ny stjerne i den lange rekken. –Dette er en god hest, og vi planlegger start i Norsk Kriterium og Vinterfavorittenes Pris i Stockholm, sa en fornøyd Wido Neuroth.

Palermo

I eliteløpet over 1800 meter kunne endelig Cathrine Erichsen og Heman Racing glede seg over seier til flotte Palermo. – Det er en hest med mange problemer, men er han okei etter dette løpet sikter vi mot Sveaas på Derby-dagen. Carlos Lopez satt denne gangen muse stille til det var 200 meter til mål, og kunne seile enkelt ifra en så god hest som Tertullus. Hekkestjernen Omoto Sando var god annen, og viste form til nettopp Derbydagens hekkeløp.

Rago

I Derbydrømmen Noviseløp ble det favoritt-seier til Rago, også han med Espen Ski på ryggen. Med topphingsten Galileo som far har han hatt store forventninger til seg. –Han har brukt litt tid på å finne ut av ting, men nå ser det endelig ut som det løsner og da er han mer en god nok. Han står distanse så vi satser mot Derby, fortalte Rune Haugen etter seieren.

Sophies Love

Sandbanen ser ut til å være rette underlaget for Wibecke Jegards Sophies Love, som tok en knepen og overraskende seier i V5-2 for Rodrigo Olechea. Hun holdt akkurat unna for Silvani, som også skal følges når det nå går mot flittigere bruk av sandbanen.

Beat Baby

I kveldens andre eliteløp, denne gangen over 900 meter, ble det et tøft oppgjør mellom stallkameratene Beat Baby/Gråberg og Light The Fire/Schistl fra Petersens stall. Beat Baby viste at han har tatt steget opp i eliten for å bli, og Atle og Hege Walgren har mye å glede seg til fremover.

King's Dancer

Straks etter var Niels Petersen tilbake i vinnerpaddocken med Stall NOKs King’s Dancer. Dette må sies å være Øvrevolls mest anvendelige hest! På sine tre siste starter har alle endt i seier, på henholdsvis 1600 gress, 3450 meter hekk og nå 2400 meter gress. Evigunge Leif Spørch har kanskje funnet hesten han har ønsket seg? Det ser i hvert fall ut til at det er mer å gå på for King’s Dancer. Ros også til Per-Anders Gråberg som rir bedre og bedre.

Al Rannan

I kveldens siste løp var vi tilbake på sanden i et amatørløp over 1750 meter. Her gikk det lynraskt unna fra start, noe Al Rannan ikke var med på. Fire-åringen fikk endelig sin første seier. Josefin Landgren tøylet inn til seier, etter et fint ritt for trener Pia Høiom.

MILL MARIN raskt ut, tet, overløpt i svingen innvendig, kom ut noen spor og avgjorde i sikker spurt. SAREPTA mistet starten, fikk trafikkproblemer, kom til slutt fri og spurtet raskt, men kunne ikke fange vinneren. NORTHERN BEAUTY tet inn i svingen og ut på oppløpet. Stod på helt til mål. WUNCHKIND bra med hele veien, avsluttet bra. MINK’S CHANEL la inn en herlig spurt ut på oppløpet og så ut som en vinner 200 fra mål, stoppet mye.

PALERMO som vanlig raskt av gårde, på lette ben ned bortre lang, fratatt teten i svingen, frem til tet på oppløpet igjen, urørt til 200 fra mål, lett. OMOTO SANDO aldri langt frem, litt tilbake i svingen og var alene innvendig, hentet meter hele veien til mål. TERTULLUS friskt galopperende midt i banen, tet i svingen, bet seg fast i vinneren, men måtte slippe taket. LAZY LORD litt seig fra start, sist, avanserte mot svingen, ikke langt fra tredje.

RAGO med i et godt samlet felt, angrep inn på oppløpet innvendig, hardt ridd og svarte med å fullføre flott til sikker seier. FULL STRETCH aldri langt frem til teten, stod på helt inn og avgjorde en tett strid med HOLIDAY READING som holdt seg fremme hele veien. SHABBY CHIC raskt av gårde til tet, holdt brukbart. EASY COME EASY GO på det jevne.

SOPHIES LOVE tredje-fjerde det meste av veien, gikk frem utenpå tet-duoen inn i svingen og overtok, litt tilbake, svarte opp igjen angrepet og avgjorde en fire hesters strid. SILVANI rett bak vinneren, gikk frem innvendig og fikk store trafikk-problemer, avsluttet supert. ZAVANN ZAID treg fra start, kom fort mot mål, men ikke fort nok. TEDIOUS så seiersfarlig ut, men måtte gi tapt med liten margin.

BEAT BABY steilte ut av boksene, men raskt av gårde likevel, hadde overtaket hele veien, god. LIGHT THE FIRE fulgte stallkameraten, men kunne ikke kneble denne. PANAMA JACK kom på raske ben i god avslutning, så også THE ONE AND ONLY som fikk det noe trangt, men stod på helt til mål. FILLIGREE bra med hele veien, gav seg litt.

ZEGNA forsiktig innledning i bakre del av feltet, lett galopperende, perfekt plassert ut til gjerdet på oppløpet, kjempet seg forbi alle og vant til slutt sikkert. SIENNA også forsiktig innledning, valgte innvendig ved rail og kom i store klyv til livs beste. CAMOMILLA i nærheten av vinneren det meste av veien, kjempet med denne siste 600, men kunne ikke henge på helt inn. BINAMIX ganske jevnt galopperende hele veien mens MAGICA VON TRYLL hentet seg forbi slitne medsøstre.

KINGS’S DANCER forsiktig innledning, avanserte noe mot svingen, fikk plass ute ved gjerdet og jobbet hver meter mot mål i en tett finnish. MIKKELANGELO hardt pullende som fjerde spurtet raskt innvendig i banen, men ble gående alene. JUMEIRAH tidlig til front, holdt meget bra. SWEET BABY JANE flyvende utvendig i svingen, på det jevne til mål. HOT WING fikk for mang problemer langs veien, men avsluttet bra.

AL RANNAN ikke med på startrushet, smøg frem innvendig mot svingen og fant plass innvendig. Spurtet flott. GREAT CHOISIR med å lage tempo, holdt utrolig godt. FIGHTING SPIRIT tredje det meste av veien. SYMBOL OF GOLD angrep inn på oppløpet, men kunne ikke følge helt i toppen. MOST WANTED kom av gårde fra start, men ble liggende som fjerde, galopperte jevnt til femte plass.