Petersens største dag

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2012
Artikkelbilde
Old Pal

Niels Petersen opplevde sin største dag som galopptrener på Øvrevoll søndag. Seier i begge storløpene, Old Pal i Derby og Bank of Burden, var kruttsterke saker. Dessuten vant Niels både Waba Gruppens sprintløp og Bærum Kommunes hekkeløp. Per-Anders Gråberg fikk endelig sin første Derbyseier, og Atle Walgren og Jan-Erik Andresen tok i hvert fall sin største triumf som galoppeiere.

Bank Of Burden

-         Vil takke teamet rundt meg. Uten dem hadde jeg aldri kommet dit jeg er kommet. Denne løpsdagen tar det nok litt å smelte. Som for to år siden sto vi over Svensk Derby, og det angrer jeg ikke på, sa Niels. Hestene hans gikk over 1.7 millioner, og nå er championatet et godt stykke ned i lomma.

-         Vi fikk en perfekt reise med en fin utgang av siste sving. Det ble jo veldig lett, sa Per-Anders Gråberg. Det er som nevnt hans første Derbyseier, og den sympatiske svensken er nok glad for å ha «sprengt nollan».

-         Like moro som å vinne et storløp med Yarrah Boko. Hadde planlagt å forklare hvorfor han ikke vant, men det slapp vi jo nå, sa en svært fornøyd deleier Jan-Erik Andresen.

Bomar fulgte opp seieren med annen denne gang, knapt foran forbedrede Rago. Camomilla ble femte og fikk dermed både penger for den plassen samt en solid bonus som beste norskoppdrettede.

 

 

Fra siste til første

På bortre langside lå Bank of Burden desidert sist i Marit Sveaas’ Minneløp. Men midt på oppløpet var han plutselig i front, og på slutten var det ingen tvil. Til stor jubel for kretsen ble det en sikker seier. Dermed ble også Bank of Burden den første hesten med to gruppeseire på Øvrevoll.

-         Jeg satt langt bak, men måtte bare tenke at dette går for fort i front. Tidlig på oppløpet fikk jeg den gode følelsen, for da hentet vi mange lengder på kort tid. Og på slutten var det jo ingen tvil, sa en glad seiersjockey Rafael Schistl. Det var første gang han satt på Bank of Burden i løp, og det bekjentskapet gjentar han gjerne.

-         Hadde avtalt med Schistl at det kom til å gå veldig fort i front. Mistet ikke troen selv om det ble langt frem, sa en svært glad trener Niels Petersen.

-         Vi var heldige som fikk anledning til å kjøpe en bit av Bank of Burden. En riktig topphest, sa deleier Morten Myhre.

Bak den klare vinneren gikk Weald et flott løp til annen, mens Entangle får klart godkjent som tredje fra tet. Without Fear var uheldig å falle i svingen, heldigvis gikk det bra både mest og jockey.

 

At noen tipper dårlig, forekommer ikke så sjelden. Denne gang er vi glade for at de dårligste tipsene ikke gikk inn. Fra flere hold sa meteorologene at det skulle bli kraftig regn hele søndagen. De dråpene så vi ingenting til, men det var det ingen som gråt over.

 

Som vanlig var hatteparaden et artig innslag blant leker for barna med karusell og ridning. Hege Vatsgar ble kåret til Miss Derby, mens Minken og Mikkel Reverud (Engzelius) ble kåret til beste par.

 Sweet Baby Jane

Sweet Baby Jane er tilbake

For to år siden vant Sweet Baby Jane Norsk Oaks på Øvrevoll. I fjor ble det ikke eneste start, derimot to operasjoner. Søndag viste hoppa at hun er tilbake for fullt med seier i Erik O Steens Memorial.

-         Utrolig moro å se henne fungere så bra. Dette løpet har vi hatt i tankene i hele år, og da er det gøy når det går bra, sa trener Arnfinn Lund etter at hoppa hadde tatt seieren og 200 000 kroner.

-         Moro å eie hest sammen med flere jenter. Attpå til får jeg lov til å bestemme litt, sa en fornøyd Nils Øyvind Dieseth.

Rock The Legend 

Skandinavisk mesterskap for toåringer ble en flott fight. Per Dave Holtung, godt kjent fra travmiljøet, var uhyre nær ved å vinne med storskrellen Daydream Believer. Men på de store dagene er duoen Wido Neuroth og Fredrik Johansson å regne med. I en flott finish ble det seier med Rock the Legend.

-         En fin type, som ikke er noen typisk toåring. Jeg tror vi skal få mye glede av henne, ikke minst til neste år, fortalte trener Wido Neuroth.

-         En start på dagen nesten litt i overkant, sa deleier og oppdretter Terje Finnbråten.

King's Dancer

Bærum Kommunes hekkeløp ga seier til King’s Dancer, hans fjerde strake seier. Eier Leif Spørck var selvsagt glad etter gevinsten. Da han fikk beskjed om at tidligere ordfører Odd Reinsfelt ikke kunne dele ut premien, svarte han.

-         Akkurat nå gir jeg blaffen i hvem som deler ut premien. Nå er jeg bare veldig glad, sa Leif.

Avon Pearl

Avon Pearl vant Derby Milen etter en flott finish.

-         Dette var min seier nummer 500 i karrieren, en liten milepæl (354 av dem er tatt på Øvrevoll), sa en fornøyd jockey Espen Ski.

-         Tror det kan bli en elitehest neste år, sa trener Rune Haugen om vinneren til Jostein Jørgensen, far til Marit Nygård.

Beat Baby

Beat Baby er i kanonorden og vant WabaGruppens sprintløp til glede for Atle Walgren.

-         Har lyst til å prøve ham i Täby Open Sprint. Det er kanskje litt langt, men han bør få sjansen, sa trener Niels Petersen om en av sine fire vinnere.

 Marked By Zorro

Vinnerne av rammeløpene ble Dust Cloud, Marked by Zorro, Theoderich, Female Spring og Mohikan. Silja Støren vant på sistnevnte, som aldri før hadde vunnet på Øvrevoll.

Theoderich

Dust Cloud

 

KING’S DANCER hoppet litt uvørent til å begynne med. Gikk stadig bedre og lå likt med tethestene over siste hekk. Hadde mest å gi i finishen. OMOTO SANDO med feltet hele veien. Tredje etter siste hekk, nådde annen på streken. CALVADOS fjerde, ikke langt bak. Kom innvendig og så seiersfarlig ut, men det ebbet litt ut. FORCE GROUP ledet stort lenge, holdt klart godkjent.

 

ROCK THE LEGEND femte, jobbet seg fremover. Ble angrepet, men holdt unna frem til målstreken. DAYDREAM BELIEVER fjerde, fremme hele veien. Tapte på målfoto. FREDDE tredje. Prøvde å gå i en litt trang luke, måtte nøye seg med tredje. Flere av favorittene fikk vriene løp, slik det ofte er når toåringer møtes.

 

AVON PEARL sjette i svingen. Avanserte fremover tidlig på oppløpet og knep seieren i en hard fight. EAST MEETS WEST tredje i svingen. Tet litt inn på oppløpet, kjempet helhjertet til mål. NOTNOWHONEY femte, holdt farten godt og fikk tredje på det. PUYOL tet, ga seg en del. GLAD BEAR på det jevne til fjerde.

 

SWEET BABY JANE fremme tidlig bak lederen. Ble angrepet, men kjempet sterkt til seier. MADAME ESPRIT frem til vinneren etter en stund. Ga henne en hard kamp, men måtte nøye seg med annen. FAIR FLAIR dro av sted i tet, holdt etter vår mening godt til tredje. Tung bane og 2400 meter var nok ikke melodien for GOLDEN MEMORY, selv om hun holdt brukbart.

 

BEAT BABY raskt fremme langs railen. Hadde to lengder ved veien. Det holdt til seier, selv om det buttet litt helt på slutten. HANSINGER sen fra start etter også å ha trøblet i boksen. Spurtet enormt til annen. Fikk følge av stallkameraten COPRAH, som også avsluttet raskt. Den vanlige fordelen av ytterspor var ikke så stor som den ofte har vært.

 

DUST CLOUD ikke blant de raskeste i første halvdel. Kom men solid finish ute ved gjerdet til sikker seier. BORDERLINE fulgte nesten samme rute som vinneren. Rakk frem til annen. AARON’S WAY tidlig fremme, holdt stand til det gjensto 50 meter. HOPE ON EARTH og HIGH DESIRE fremme til oppløpet, ga seg der.

 

MARKED BY ZORRO fremme hele veien. Sterk seier. BITTERSWEET til tet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt greit unna for de øvrige. Bra spurt til tredje av ARTIE BUCCO i kamp med AZINCOURT i et løp hvor tethestene dominerte.

 

THEODERICH femte, annen i svingen. Tapte en jevn kamp om seieren, men fikk den tildelt da annenhesten hadde undervekt. LAZY LORD et stykke bak. Spurtet flott til første, men ble flyttet ned på annen. Bra spurt også av NATANIEL, mens MAGIC CLOUD og HOLIDAY READING ikke klarte å følge opp tetposisjonene.

 

BANK OF BURDEN helt sist ned bortre langside. Kom innvendig i banen og snudde siste til første på suverent vis. WEALD gikk også innvendig på oppløpet, gikk et flott løp til annen. ENTANGLE fremme hele veien. Ledet midt på oppløpet, holdt fint til tredje. JUBILANCE annen, holdt godt til siste premie. Bra avslutning til fjerde av TERTULLUS.

 

OLD PAL fint plassert rundt sjette. Tjente litt på en fin sving, koblet et enkelt grep. BOMAR slet nok litt på banen, men kjempet ærlig helt frem til målstreken og annen. RAGO viste ny fin fremgang til tredje, mens FUNINTHESAND sikret fjerde. CINCINNATUS og MESSI førte an i første halvdel, ikke i siste.

 

FEMALE SPRING ventet til 200 meter fra mål med å sette inn støtet. Kom fort og vant lett. MADAM MARKIEWCZ og MAJESTIC DOWSING hele tiden fremme i tetskiktet i et løp hvor det skjedde relativt lite. CHATTAN CLAN fremme en stund, ga seg en del.

 

MOHIKAN, OMINSKY og SHOW OF FAITH fremme hele veien. HEAD ABOVE CLOUDS og IMPERIAL SKYLIGHT med fremme en stund, men på slutten var det nevnte trioen som gjorde opp med MOHIKAN som vinner. Hans første seier på Øvrevoll.

Mohikan

Female Spring