Tidenes løp i Skandinavia!

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2012
Artikkelbilde
Storfint besøk på Derbydagen, Fanunalter. Foto: Meteorshoweryn

 

Om vi er i rute, slippes tidenes galoppfelt i Skandinavia av gårde klokken 16.41 søndag. Årets utgave av Marit Sveaas’ Minneløp er noe helt utenom det vanlige. Spenn fast sikkerhetsbeltene, for her kommer det til å gå unna.

Noen tall bak påstanden ovenfor: Åtte hester i feltet har formtall 95 eller høyere, og det har vi etter vår ringe oppfatning ikke vært i nærheten av. Favoritten i våre øyne er norsk, men her skal alt klaffe før turen kan legges til vinnerpaddocken.

Slik Sir Lando har fungert i år, synes vi han bør være favoritt. Han var suveren både i Stockholm Stora Pris og Walter Nilsens Minneløp og har også gjort det meget bra i Tyskland. Det er god mulighet for at Sir Lando blir den første hesten gjennom tidene som blir dobbel gruppevinner på Øvrevoll. Men den sjansen har også Entangle, Touch of Hawk, Silver Ocean og Bank of Burden. Entangle hadde for øvrig startnummer 13 da hun vant i fjor og har trukket «lykketallet» også i år.

Av de utenlandske håpene er nok Fanunalter det største håpet. Som Sir Lando stiller han med formtall 97, og det er høyst fortjent. I fjor slo han Silver Ocean lett i Italia, og i siste start ble det seier i et gruppe 2-løp på Ascot. Fanunalter kjenner ikke Øvrevolls baneprofil, og det gjør at vi setter Sir Lando foran. Blir det slik som vi har tippet, blir det seier både i Derby og Marit Sveaas’ Minneløp for duoen Wido Neuroth/Fredrik Johansson. Men akkurat det har vi vært med på før.

 

Noen vil kanskje synes det er rart at vi ikke har nevnt Jubilance, for han gjør ikke annet enn å vinne. Det er en knallgod treåring, men ungdommen har ikke statistikken på sin side. Siden løpet ble gruppeløp i 2001, har fjerdeplass vært det beste en treåring har maktet. Det er positivt at Bent Olsen vil matche sin stjerne mot de beste, da får vi i hvert fall et svar på hvor årgangen står i bildet.