Polar Cup en perle

Skrevet av Birger Christensen,  30.07.2012
Artikkelbilde
Giant Sandman

Årets utgave av Polar Cup er det minste feltet i historien. Kun seks hester stiller til start, men det betyr ikke at løpet kommer til å bli kjedelig. Feltet er nemlig av høy klasse.

I fjor vant Giant Sandman, og Haugen-hesten kan bli den første hesten til å vinne to gruppeløp på Øvrevoll.

-         Han fikk feber, og dermed ble det ikke noe av den planlagte turen til Frankrike for tre uker siden. Men etter en litt rolig uke, er han i gang for fullt. Banen må ikke være for hard, men det ser den ikke ut til å bli. Har selvsagt god tro på seier og tror det kommer til å stå mellom Giant Sandman og Silver Ocean. Hansinger er god, og Tertio Bloom har vist høy klasse, men jeg tror det blir et tohesters oppgjør, beretter Haugen om sprinteren som sikter mot Prix de l’Abbaye i oktober.

 

-         Jeg deler Rune Haugens syn på hvordan det vil gå sier Niels Petersen. Silver Ocean gikk sterkt i Dubai på 1400 meter, så jeg tror at denne distansen vil passe bra. Tror at vi har kontroll på de øvrige konkurrentene, selv om det er veldig gode hester. Gleder meg stort til denne fighten og er også veldig spent på Old Pal i Derby Trial.

-         Ja, tror du han kan slå Jubilance, som vinner stort sett hver gang?

-         Det kan bli tøft, og det er viktigere at han er på topp til Derby om snaut fire uker enn i Derby Trial. Jeg prøver med blinkers for å skjerpe ham opp, men som sagt kommer det enda viktigere oppgjør om ikke lenge.

Danske Jubilance gjør sitt fjerde løp på Øvrevoll og kan ta sin fjerde seier. Kun Birkebeinern har vunnet over Jubilance i Skandinavia, på Jägersro i mai.

-         Med Birkebeinern blir det en kamp mot klokken for å rekke Svensk Derby. Han er på gang, men vi starter ikke om han ikke er helt klar, beretter fjorårets champion på trenersiden.

I det aller første løpet får vi et spennende toårsløp. 15 hester gjennom svingen, åtte debutanter og syv med en start bak seg, det blir en spennende sak i seg selv. Ti av hestene har Deceptor som far, mens tre har Special Quest. Topphoppa Miss the Boat er mor til Rock the Boat, og svært mange Øvrevoll-kjenninger får nå sine avkom ut i løpsbanen. Det betyr mange spente tobente i kretsen rundt de respektive.