Max for Manus

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2012
Artikkelbilde
Max Manus

Fearnleyløpet for de norskoppdrettede ble et spennende oppgjør. Max Manus meldte seg på i tide og sørget for en fin seier til Stall NOR og trener Rune Haugen.

-         Vi har heldigvis tålmodige eiere, og Max Manus har fått den tiden han trenger. Nå starter han trolig igjen på Derbydagen, og da får vi se om han kan følge opp, sa Haugen.

-         Treårige Ragazzo tok en fin annenplass, mens fireårige Royal Games ble tredje. Tronen virker å være ledig blant de norskoppdrettede, og det er gledelig at ungdommen slår til. Morsomt synes vi det var at Poppi holdt så bra, for toårsstjernen bør ha mye å gå på.

 Dzin

Hekkeløpet som innledet kvelden ble en spennende affære. Det endte med en trippel til svensktrente hester, med Dzin som vinner.

-         Han kommer fra Tsjekkia, hvor det er bra nivå på hestene. Ekstra hyggelig er det at den engelske eieren var til stede, sa en fornøyd trener Dennis Persson.

-         Det er en stund siden forrige seier på Øvrevoll. Dzin misset litt på siste hekk, men kom fint tilbake. Han kommer bare til å bli bedre og bedre, sa seiersjockey Niklas Loven.

Diamant

Diamant ble vinneren av toårsløpet, hvor ledende Legal Memory ble hentet inn på målstreken.

-         En herlig hest, sa Wido Neuroth om vinneren. Banen var i raskeste laget, og han holdt ikke følge i nedoverbakken. Men finishen var skarp, og det litt fjerne målet er Derby om ett år. Denne sesongen er kriteriet på Øvrevoll og Vinterfavoriternas Pris på Täby høydepunktene, berettet Wido.

Palindromic

Palindromic hadde aldri vunnet før torsdag, men det har flere ganger vært nær ved.

-         Det har vært uhell og skader, derfor bare nesten. Men nå er han sunn og frisk, så da håper vi på reprise. Han skal ut allerede kommende torsdag, men da er det sandbanen, sa trener Sigmund Tandberg.

Liberty Cash

Liberty Cash vant nylig sin første seier i karrieren. Nå doblet hun seierstallet.

-         Turen til Sverige hjalp nok, så får vi se hvor lenge hun vil vise den rette viljen. Det er jo i realiteten en meget god hest, sa trener Knut O Arnesen. Vi synes også Espen Ski fortjener ros for måten han holdt vinneren i gang på.

Great Choisir

Great Choisir var suveren i amatørløpet. Dermed ble det to seire og en annen på trener Knut O Arnesen.

-         Har vunnet tre seire på en løpsdag før, men da fordelt på to baner. Denne gangen var det ikke så langt unna en trippel, men fasiten denne gang var slett ikke så ille, mente Arnesen.

Naja

Løpsdagens siste vinner ble Naja, som tok årets tredje triumf. Hun startet sesongen med formtall 52, men kommer sikkert til å følge opp til hun nærmer seg 70.

 

DZIN tredje-fjerde. Frem til front midt på oppløpet, holdt unna til seier i en jevn strid. SZUMA fint fremme hele veien. Likt med vinneren over siste hekk, knapt slått i striden. BANKSTAIR tredje, holdt farten fint til siste trippel. WELL FITTED langt bak. Nærmet seg noe, men var aldri en trussel. MILLIONDOLLARBABY var vrang i starten, slik hun var i juni.

 

DIAMANT ikke av de raskeste i første halvdel. Kom fort siste 200 og snappet seieren på streken. LEGAL MEMORY ikke så langt bak teten. Satte inn støtet ved veien og fikk en klar tet. Ble hentet inn på målstreken. SEEKING DUNKIRK annen, tet i svingen. Holdt farten bra til tredje. DENICO og CEKATH fint fremme til litt inn i oppløpet, sistnevnte holdt bra til fjerde. STYRBJØRN og ROCK THE BOAT ikke langt fra trippelplass.

 

PALINDROMIC tidlig fremme. Holdt farten hver meter til knepen, men sikker seier. AYLAR også rask avgårde. Kjempet fint helt til målstreken. SHAMSIN også bra med, i striden helt frem til mål. God spurt av EMPHASIS, regnes neste gang.

 

LIBERTY CASH tet. Ble angrepet, men holdt unna helt til målstreken. SILKE nærmest hele veien. Prøvde hardt, men kom aldri forbi. OTAMA TOMBOY spurtet bra til tredje, men på behørig avstand. OH FELIA LO tredje til oppløpet.

 

GREAT CHOISIR tidlig fremme. Kontrollerte enkelt fra tet. LIKE A CHARM ikke så rask avgårde. Spurtet sterkt og klarte annen med grei margin. IMPERIAL SKYLIGHT den eneste av de øvrige som holdt sånn noenlunde følge. FRENCH FANTASY godt med til oppløpet.

 

MAX MANUS midt i feltet. Kom voldsomt 200 meter fra mål og tok en sikker seier. RAGAZZO femte. Avsluttet også meget bra og sikret seg annen. ROYAL GAMES tet i svingen. Så seiersfarlig ut til det gjensto drøyt 100 meter, relativt sikker tredje.

 

NAJA flott plassert rett bak tethestene. Frem tidlig på oppløpet, vant sikkert. RAMBO’S CINDERELLA tidlig i tet. Holdt meget bra til annen. Sterk spurt til tredje av FUEGO. CABRIOLET og INTRICATE TALENT i tetgruppen, kunne ikke forsvare stillingen til oppløpet.