Kan ta Derbyseier nummer 20

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2012
Artikkelbilde
Bomar. Foto Stefan Olsson

-         Jeg tenker at jeg skal holde på til jeg har vunnet Derby 20 ganger. Dette sa Wido Neuroth til oss etter at han hadde vunnet Norsk Derby med Touch of Hawk for tre år siden. Da hadde han sørget for seier nummer 18, mens Handsome Hawk hadde fikset trenerens 17. gevinst et par uker før i Svensk Derby.

12. august i år ble Derbyseier nummer 19 bokført, da Bomar sørget for at Wido tok sin svenske Derby-gevinst nummer 11, og Funinthesand fikset en dobbel på stallen. Hvor mange trenere som har vunnet Derby 11 ganger i et land man selv ikke bor i, vet vi ikke. Men tallet er neppe særlig høyt. Søndag kan det bli den syvende seieren på Øvrevoll, mens Brown Ale og Valley Chapel har vunnet på Klampenborg. At både Bomar og Funinthesand er med i tetstriden, er det ingen som helst tvil om.

Den som først og fremst truer Widos duo, er etter vår mening Old Pal. Han har ikke rådd på danske Jubilance i sommer, men sistnevnte har aldri vært meldt i Derby. Old Pal skal normalt ikke ha problemer med distansen, og han kan sørge for Derbyseier nummer to for Niels Petersen (vant i 2010 med Go Go Gadget). I så fall blir det samtidig den første triumfen i et Derby for jockey Per-Anders Gråberg. Vinner Funinthesand, blir det første gang Espen Ski vinner Derby på Øvrevoll, men han har en seier fra Klampenborg med Mission Possible. Og går det som i Malmø med Bomar på topp, tar Fredrik Johansson sin Derby-vinst nummer 17!

Å finne noen som kan slå vår trio, er ikke så enkelt. Rago er på rett kurs og har helt klart premiesjanse, men å gå helt til topps, tror vi blir for tøft.

Bak de beste er det gode penger å løpe om for de beste norskoppdrettede. Sienna og Camomilla var begge på trippelen i Oaks. At de står distanse, er et stort pluss, og kanskje kan de gi Messi en hard fight i den striden.