Full fart i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2012
Artikkelbilde
Foto Christine Aandstad

Torsdagens løpsdag rett før Derby er som alltid en dag som er forbeholdt sandbanen eller dirt track-banen som den også heter. Dette først og fremst for å spare gressbanen til søndagens store Derbydag, årets høydepunkt på Øvrevoll.

Men det gir også en anledning for de hestene som liker seg best på sandbanen til å få sitt favorittunderlag. Frem til 17. mai og på høsten er dirt track-banen prioritert. Men når det er sommer, er det bare unntaksvis løp på sand.

Søndag skal alt som er av topphester i Norge, samt en del gode utlendinger, til start i kamp om store penger, heder og ære. Derfor er løpene torsdag av et sportslig snitt litt lenger ned på rangstigen. De beste hestene får vi se i 4.løp, som er V5-2. Der tror vi at vi får være vitne til et friskt sprintløp, hvor nesten alle i feltet går sine beste løp nettopp på sandbanen. Unntaket er kanskje Edge of Eternity, som var suveren sist på gresset. Red Colori vant på den svenske Derbydagen etter en knallsterk spurt. Caerus og Female Spring var uplassert, men ikke så mye slått. Rapponghi har gledet seg til sand under høvene i sommer, og Home Straight var god toer i sin siste start på Täby. Cultural Desert er litt vrien i startboksen, men har vist stor fart, og Archived gjør en spennende årsdebut. Alle nevnt, ingen glemt.

Spillemessig er ikke dette noen enkel løpsdag. Vår banker er litt frisk, for Silke har aldri vært ute på 2400 meter. Annenplassen torsdag var på sprint, men vi håper og tror at hun skal mestre den nye distansen. Slik vi ser det, er det god utvikling i Silke.