Fearnleyløpet

Skrevet av Kristin Arnkværn,  14.08.2012
Artikkelbilde
Cassano i Fearnleyløpet

Kveldens hovedløp er det tradisjonsrike Fearnleyløpet. Dette er en flott oppgave for de norskfødte hestene. Vi er et veldig lite land når det kommer til oppdrett av fullblodshester. Men når vi på listen finner navn som Martellian, Funny Legend og Theatricial Award vet vi, at vi har et oppdrett vi kan være stolte av. Disse hestene var ikke bare enere i møte med sine landshester, de maktet å slå importene utallige ganger. De var flaggskip for vårt oppdrett, og beviste at selv en liten oppdretternasjon som Norge, kan avle store stjerner! Dagens Fearnleyløp er en litt mer åpen affære, hvor fine tre-åringer møter litt mer etablerte slitere. Cassano blir vår favoritt, var fjerde på Jægersro søndag, men kun slått 2,5 lengde. Max Manus hadde en flott sesong i 2011 og åpnet årets sesong like bra. I overkant av fire måneders løpspause er lenge, men han kan likevel true vår favoritt om han fortsetter utviklingen.

Det første løpet på kveldens program er et hekkeløp for novisene. Det er gledelig å se at hekke-sporten vokser, og stadig nye aktører kommer på banen.

I oppgjøret for banens «rookies» har vi et spennende felt, med mange fremtidsløfter. Seeking Dunkirk var så bra i debuten på Täby, at han får vår tiltro. Matches mot Skandinavisk Mesterskap på Derby-dagen. Dagens V5 ser ut til å bli en vrien nøtt, hvor vi anbefaler bred gardering. Vi er allerede i midten av august og det lakker og lir mot Derbyhelg også her hjemme. Vi ser ofte et skifte av form på hester denne tiden. Noen begynner å bli slitne, mens andre finner formen nettopp når luften blir kjøligere og klarere. Andre har ventet på å komme tilbake på sanden, mens andre pakkes inn når gressbanen blir brukt mindre. Det er duket for spennende spill og overraskelser. Man må være listig i sitt spill, og følge stallformer. Knut O. Arnesens hester har ikke vært mange ganger av trippelen på det seneste, og stallen har fine sjanser også i dag. Dagens V5 avslutning med supertrippel er et godt betalt oppgjør for hestene som utgjør en liga av Øvrevolls kanskje viktigste aktører, bredden. Kos dere med disse, mens vi venter på stjernene til 26.august.