De øvrige løpene:

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2012
Artikkelbilde
Beat Baby

 

Bærum Kommunes Hekkeløp:

Dette løpet er alltid første post på programmet på Derbydagen. I år er det et lite, men eksklusivt felt over hekkene. Omoto Sando har to seire og to annenplasser de siste fire årene. Calvados var toer i fjor, og King’s Dancer er i knallslag. Dzin vant et hekkeløp torsdag halvannen uke før Derbydagen, må tas på alvor denne gang. Force Group spurtet sterkt sist gang til annen, så her er det et lite, men godt felt.

 

Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer:

Toåringene er den yngste årgangen i galoppsporten, og her må hesten i tillegg være oppdrettet i Skandinavia. Fire hester kommer fra dansk trening, og det er ikke så lett å sammenlikne så urutinerte hester. Rock the Legend og Rock the Boat kan sørge for rock n’roll, begge har spennende stamme. Men av de norske tror vi aller mest på Sweety, en lynrask hoppe som imponerte med lett seier i debuten.

 

Scandic Derby Milen:

Dette løpet er for treåringer. Løpet er 800 meter kortere enn Derby, og de velger ofte Derby Milen fordi 2400 meter er litt langt. Det er veldig mange gode hester i feltet i år. Aller mest spente er vi på Birkebeinern, en topphest som på grunn av skader ikke har startet på over fire måneder. East Meets West var toer i 2000 Guineas, men formen ser ikke ut til å være like sterk.

 

Erik O Steens Memorial:

En av de største profilene i banens historie, Erik O Steen (Stall EOS) har helt fortjent fått sitt minneløp. Løpet er forbeholdt våre beste hopper og går over 2400 meter, i lengste laget for flere av deltakerne. Golden Memory er den mest meriterte hesten, med fire Breeders-seire. Distansen er nok ingen fordel, men kapasiteten er stor. Sweet Baby Jane er et godt trippelkort, hun kan også vinne med klaff.

Waba Gruppens Sprintløp:

Her nytter det ikke å blunde, for hele løpet er over på drøyt 50 sekunder. Start helt sør i banen og full fart til mål. Giant Sandman, Hansinger og Dingle View er tre stjerner, som nok synes dette er litt kort. Mer passe er det for stallkameratene Beat Baby og Light the Fire. Sistnevnte vil helt sikkert lede lenge, og yttersporet er en fordel på denne distansen. Coprah er en stor outsider, en spennende gardering.

 

Swiss Løp:

15 jevne hester møtes, og her tror vi det blir gode odds for de spillerne som er på sporet. Løpet inngår både i V5 og V64, så den som treffer riktig her, får et forsprang på konkurrentene. Dust Cloud er eneste svensktrente kort, har i sine siste fem starter (inkludert Øvrevoll søndag) gått på fem forskjellige baner. Poppi er toårsstjernen fra 2010 som kommer mer og mer, en luring denne gang.

 

Moods of Norway Løp:

Heller ikke dette løpet hører til i kategorien lettløste, men kanskje aningen enklere enn forrige løp. Great Choisir og Max Manus vant begge klare seire torsdag 16. august, står fint til på ny. Bittersweet møtte overmakten sist, skal nok ikke glemmes av den grunn. Marked by Zorro er veldig stabil, kan være hesten å bygge trippelspillet rundt. Men mest tror vi på Max Manus, og med det navnet er spenningen sikret.

 

Audion de Dampierre Løp:

Ingen bør bli overrasket om det blir store penger i V64-spillet på Derbydagen. Det tredje strake løpet med 15 jevne hester gir mye hodebry og noen grå hår. Folkehesten Holiday Reading har to tredjeplasser på rad, og formtallet 73 bør han håndtere. Men i store felt skal det også klaffe med posisjonene. Hva med Royal Power som viste fremgang sist? For ett år siden var formtallet 85, så her er det en del å gå på.

 

House of Wine Løp:

Det er ikke så veldig mange hester i dette feltet med fersk form. Female Spring fikk ingen god plassering i Malmø i siste start, men det var tett i mål. Starter som eneste hest både torsdag og søndag, sjekk løpet torsdag. On Offer tok en overraskende seier på vår Derbydag i fjor, det er slett ikke umulig at den bedriften kan gjentas. Det er riktig distanse for Chattan Clan, en luring i våre øyne.

 

Subaru Ladies Cup:

Våre kvinnelige amatørryttere får æren av å avrunde Derbydagen. Det er gjevt å vinne løp på Øvrevolls største dag, så her kommer innsatsen til å være på topp. Lea Olsen og Josephine Kelly er trolig Danmarks og Sverige beste kort, og begge har rutinerte hester med god form. De norske håpene vil selvsagt gjøre alt for å vinne på hjemmebane og motta dagens siste hyllest.