Imponerende treåringer

Skrevet av Birger Christensen,  19.04.2012
Artikkelbilde
Birkebeinern

Kveldens to første vinnere på Øvrevoll, Birkebeinern og Second Floor, imponerte begge. Sammen med flere av konkurrentene vil de bite godt fra seg utover sommeren.

 

Siste løpsdag i fjor vant Avon Pearl klart foran Birkebeinern. Nå var rollene byttet om. Birkebeinern dro til tet og lott seg ikke fange.

-         Tredje seieren i år i Skandinavia for deg som trener, Niels Petersen?

-         Ja, det skulle ha vært fire, for Bank of Burden hadde fortjent å vinne også. Men nok om det, starten på året har vært flott. Det er gøy å få en bekreftelse på at det vi har lagt ned gjennom vinteren, gir resultater.

-         Birkebeinerne skal jo være sterke, så det synes jeg var et bra navn, sa eier Einar Nagell-Erichsen om ferden over fjellet i 1206. Samme eier har for øvrig også Johaug, så det går i langrenn når det gjelder hestenavn.

 Second Floor

Second Floor ledet hver meter og tok karrierens første seier. Den norskoppdrettede hoppa imponerte og vil sikkert hevde seg også senere i år.

-         Dette var utrolig gøy. Vet at flere andelseiere i Bergen sitter og følger med. Neste start blir på gresset på nasjonaldagen, sa Harald Ruud, leder av Spilleforeningen, mens trener Cathrine Erichsen var på salg i England.

 Hakuna Matata

Hakuna Matata vant to løp på Täby i desember. I årsdebuten var han god nok til å følge opp med en ny gevinst.

-         En herlig hest, som vi elsker på stallen. Nå blir det ny start om to uker, med Jacob Johansen på ryggen igjen, sa trener Jenny B Hansen. Jacob hadde det for øvrig svært travelt, da han skulle rekke et fly til Danmark. Kanskje det var derfor han red så fort i løpet?

 Oh Felia Lo

Fjerde løp ble en fight mellom Oh Felia Lo og Liberty Cash. Til sammen hadde de to startet 45 ganger uten å vinne, men nå ble det vinnerpaddock for Oh Felia Lo.

-         Vi har hatt litt problemer, men kanskje det løsner nå, antydet trener Henrik Engblom.

Mad Men 

Dramatikk fikk vi i femte løp. Home Straight kom mot svingen et stykke ut i banen, og Madeleine Haugland gikk for tøft til verks mot Fredrik Johansson på Palindromic. Home Straight var først i mål, men ble disket fra seieren. Dermed ble det ny seier til Petersen og Gråberg, nå med Mad Men. Favorittene til championatene har i hvert fall begynt bra.

 Rambos Cinderella

Det er en stund siden Rambo’s Cinderella har vist den store formen. Nå holdt hun unna til mål med Anna Pilroth på ryggen.

-         Det er alltid morsomt når overraskelsene er av den positive sorten, sa Anna, som fortsatt haltet litt etter en smell på åpningsdagen.

 Fighting Spirit

Fighting Spirit går ofte bra uten at det er blitt så mange seire. I fjor var det brudd i et griffelbein, som nå er ordnet. Kanskje blir årets sesong et steg i riktig retning.

 

V5-spillet var vrient, og kun to spillere kom gjennom nåløyet. Belønningen var over en kvart million kroner.

BIRKEBEINERN tidlig fremme i tet. Gikk unna i imponerende stil til suveren seier. AVON PEARL fjerde, avanserte mot siste sving. Klar annen, men vinneren var det ikke noe å gjøre med. EASY COME EASY GO annen, tredje på oppløpet. Grei tredje. FOOL TOO COOL avsluttet fint, mens de to øvrige trengte løpet.

 

SECOND FLOOR tidlig i tet. Ble angrepet, men svarte flott opp til sikker seier. EXTRICATE tredje, opp på annen. Prøvde seg, men måtte nøye seg med annen. ABSHIR ZAIN jevnt bra til tredje, mens de øvrige nok hadde behov for å få et løp i kroppen.

 

HAKUNA MATATA i baktroppen lenge. Kom frem midt på oppløpet og svarte sterkt opp alle angrep. WALINDA også beskjedent plassert lenge. Kom fort 200 meter fra mål og så ut til å vinne. Ble imidlertid kontret ut og måtte nøye seg med annen. FLYING FALK rolig frem til han avanserte før siste sving. Overtok teten, men kunne ikke svare de to fremste. MARKED BY ZORRO og BENTLEY førte an til siste sving, og også BIG MASTER var med i tetbildet til oppløpet.

 

OH FELIA LO annen, tet på oppløpet. Ble angrepet fra flere hold, men svarte fint opp til seier. LIBERTY CASH tet, ned på annen. Fremme hele veien og knep en fin annenplass, den sjette i karrieren. AZZAH kom fort ute i banen midt på oppløpet, men det ebbet litt ut. ARAGORN tredje, kunne ikke holde skansen helt.

 

MAD MEN tidlig fremme, men kunne ikke svare HOME STRAIGHT. MAD MEN fikk seieren da førstehesten ble disket. ROYAL HILL tet, deretter annen. Holdt til tredje, som ble annen. Bra avslutning av MISSISSIPPI, som fikk siste trippelplass i gave.

 

RAMBO’S CINDERELLA tredje, opp på annen. Tet på oppløpet, holdt stand helt til målstreken. INDIAN DRIVE frem på fjerde på bortre langside. Holdt farten og ble sikker annen. EMPEROR på det jevne til tredje, mens stallhestene ONKEL BLAA og CLAUSES MISTRAL ga seg på oppløpet etter tidlig tetkjenning.

 

FIGHTING SPIRIT avventet et stykke bak i fektet. Avsluttet meget bra og var fremst i god tid før mål. LIKA A CHARM dro avgårde i front. Holdt fint og var sikker toer i mål. COOL MATCH fjerde, avanserte mot siste sving. Virket farlig, men det var ikke så mye ekstra siste 100. BITTERSWEET og IMPERIAL SKYLIGHT var med en stund, hadde gjort sitt en god bit før mål.